Іваничівців закликають здати незареєстровану зброю

03 Квітня 2019, 09:32
632

Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність.

З метою виведення зброї, боєприпасів, спецзасобів, вибухівки або вибухових пристроїв з незаконного обігу з 1 по 30 квітня на території району проводиться місячник добровільної здачі зазначених предметів, що незаконно зберігаються в населення без відповідного дозволу органів внутрішніх справ.

Правоохоронці закликають завчасно здавати незареєстровану зброю та боєприпаси, аби уникнути кримінальну відповідальність.

Добровільно здана зброя, за згодою особи, що її видала, може бути зареєстрована у встановленому законом порядку після її перевірки по відповідних обліках національної поліції або знищується.

Детальні консультації щодо порядку добровільної здачі зброї, боєприпасів, спецзасобів, вибухівки або вибухових пристроїв, що незаконно зберігаються, можна отримати в дільничного інспектора поліції, який обслуговує населений пункт вашого проживання.

Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та їх неповнолітніми дітьми.

Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу – караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39