31 березня: сьогодні у тренді легкий ненав’язливий флірт

31 Березня 2019, 09:40
З добрим ранечком! 852
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні неділя, 31 березня. Перший місяць весни вже позаду!

Іменинники сьогодні Дарина, Дмитро, Іван.

Сьогодні Хрестопоклонна неділя – середина Великого посту. Під час всенощної цього дня на середину церкви урочисто виноситься Хрест, який залишається там упродовж тижня; після кожної служби звершується поклоніння Хресту. Варто зауважити, що у пісноспівах цієї неділі йдеться не про страждання на Хресті, а про перемогу і радість: «Хресту Твоєму покланяємося, Владико, і Святе Воскресіння Твоє славимо», - співає Церква слова з Пасхальної служби. Тобто, Хрест сприймається передусім не як знаряддя тортур і смерті, а як символ воскресіння і життя. Таким чином віряни, які вже пройшли половину важкого сорокаденного шляху покаяння і постування, мали укріплятися й надихатися Живоносним Хрестом, який є одним із головних символів християнства. «Хрест – ангелів слава і демонів язва», ним рвуться і руйнуються всі ворожі лихі наміри. З ним зустрічають нове життя і проводжають у Царство Небесне. Святі отці також нагадують, що Хрест не обирають — він дається,  а ще з нього “не сходять – з нього знімають…”

Цього дня господині пекли з пшеничного борошна пісне обрядове печиво у формі хрестиків, яке називали «хрестами». Тримали це печиво до того часу, коли їхали в поле сіяти яровину. Перед тим як зробити засів, сівачі з’їдали по коржику, а один коржик клали на ріллю й обсівали «на добрі сходи і щедрий врожай».

Сьогодні 25 місячний день, який обіцяє бути не надто спокійним — Марс о 6:13 за Гринвічем переходить до Близнюків. Кожен перехід войовничої планети в інший зодіакальний сектор гарантує нам неспокій. Перебудова відбувається навіть на гормональному рівні. Процес підсвідомий, тому майже некерований. Обов’язково слідкуйте за своїм психологічним і фізичним станом. Поводьтеся так, щоби перебувати в гармонійному настрої — це стане гарантією і доброго самопочуття. У найближчі півтора місяці більш удачливим стане той, хто надаватиме перевагу комунікації, діалогу, рухові, новим враженням і знанням. У тренді легкий ненав’язливий флірт.    

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: – 8,8, а найтеплішим у 1968 -  +22,4.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39