30 березня: що сьогодні слід робити, аби не прогнівити весну

30 Березня 2019, 09:21
З добрим ранечком! 839
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 30 березня, субота.

З іменинами вітайте всіх Олексіїв, Олександрів і Вікторів.

Сьогодні Теплого Олекси, який “приводить” справжню весну. Святий Олексій жив на межі ІV-V століть, був  римлянином, належав до знаного роду. Юнака одружили, але він, віддавши дружині обручку, пішов з дому. Сімнадцять років мандрував світом – жив у Сирії, Туреччині. Після того прибув до Риму й оселився в батьківському будинку, але під виглядом жебрака. Жив під сходами в невеличкій комірчині. Їв недоїдки, терпів неймовірне приниження від слуг. Так минуло ще сімнадцять років, а потім чоловік віддав Богові душу. Вже по його смерті виявилося, що він був людиною святого життя.

Олексія, чоловіка Божого, здавна вшановували на наших теренах. Українці завжди з християнською любов’ю приймали бідних подорожніх, нужденних і просто жебраків, яких так і називали – Божими людьми. Надзвичайно популярним було й ім’я Олексій. А ще, з Олекси вдруге починалася справжня весна – так-так, вважалося, що вперше «справжня» весна починається з 40 мучеників, вдруге – з Олекси, а вже втретє, незворотньо – на Благовіщення. Працювати на Олексу заборонялося, аби «не прогнівити весну». Виняток був лише для пасічників, які виносили цього дня вулики. Вшановували святого Олексу й українські рибалки, які щиро вірили, що «хто не почитає святого Олексія – чоловіка Божого, тому риба на руку не піде».

24-ий місячний день; Місяць у Водолії. На нас очікує підвищений рівень збудженості, чималі й не завжди позитивні сплески емоційності. Попередні наміри можуть безпричинно змінюватися, точнісінько як і мінлива березнева погода. Одним словом - “планіди”. Не плануйте на сьогодні щось важливе: тільки відпочинок! Проживіть нинішній день легко, натхненно, спонтанно і з задоволенням! Так як в березні домінує образно-інтуїтивний спосіб мислення над усіма іншими розумовими процесами, обирайте для себе релаксаційні заняття з елементами фантазії та довільних асоціацій. Особливо важливими будуть такі заняття для дітей — вони сприятимуть розвиткові малечі.   

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1942 році: –12,4, а найтеплішим у 1968 -  +20,2.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39