В які села Іваничівщини не ходять маршрутки

13 Березня 2019, 09:31
В які села Іваничівщини не ходять маршрутки 3303 Джерело: Фото ілюстративне
В які села Іваничівщини не ходять маршрутки

В Іваничівському районі є біля десятка сіл в яких відсутнє транспортне сполучення з найближчими населеними пунктами.

Про це стало відомо на нещодавній нараді за участі голови Іваничівської РДА Лілії Кревської, - інформує офіційний сайт РДА.

Про стан транспортного обслуговування населення району присутніх проінформувала начальник відділу регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Людмила Обштир.

Відтак, перевезення пасажирів в районі здійснюють перевізники  приміських автобусних маршрутів загального користування, які виходять за межі району і є в компетенції управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації.

Було озвучено, що внутрішньорайонні маршрути на Іваничівщині відсутні.

Також говорили про те, що однією із проблем в організації перевезень пасажирів на внутрішньорайонних маршрутах є відсутність в районі автотранспортних підприємств та власників транспортних засобів із ліцензіями на перевезення пасажирів.

Із автостанції смт Іваничі у всі  напрямки району проходять за день 51 маршрутки, які обслуговують 9 перевізників, в тому числі 2 – автотранспортні підприємства.

Не забезпечено транспортне обслуговування населених пунктів: Луковичі, Бужковичі, Орищі, Лугове, Стара Лішня,  Грибовиця, Самоволя, Грушів.

Голова райдержадміністрації не одноразово в управлінні транспорту та інфраструктури  облдержадміністрації піднімала питання щодо задоволення жителів Луковичівської сільської ради транспортним сполученням.

Можливо після проведення ремонту дороги Маркостав-Бужковичі-Луковичі-Орищі на що передбачено 640 тис.грн. із державного бюджету відновиться  маршрут.

Не здійснюється рейс Ниви Губинські–Нововолинськ (перевізник ПрАТ «Горохівське АТП 10764») зі слів директора підприємства на даний час проводиться  ремонт транспортного засобу та через  10 днів буде відновлено маршрут.

Із-за поломки автобуса був тимчасово відсутній ранковий рейс в маршруті Нововолинськ–Завидів, в даний час маршрут здійснюється (перевізник Подлєвський Ю.І.).

Не здійснюється маршрут Нововолинськ–Самоволя, перевізник Веснянка В. обіцяє, що після ремонту транспортного засобу буде відновлено маршрут.

Було також озвучено, що 25 лютого 2019 року в обласній державній адміністрації відбулося засідання конкурсного комітету по перевезенню пасажирів на маршрутах загального користування, який проводить управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації (виставлялось 38 маршрутів, але документи були подані на 13 маршрутів).

По нашому району виставлялись маршрути: Нововолинськ-Стара Лішня; Нововолинськ – Грушів, Орищі - Іваничі, Іваничі -Луцьк (через Орищі, Володимир-Волинський), Луцьк - Іваничі (через Горохів), але документи перевізниками не були  подані.

Читайте також: Школа з Іваничівщини стала переможницею проекту Zero Waste School

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024