13 березня: за старим стилем сьогодні останній день зими

13 Березня 2019, 09:12
З добрим ранечком! 862
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 13 березня, середа.

Іменини сьогодні у Василя, Арсенія, Миколи, Нестора, Марини і Кіри.

Сьогодні останній день зими за старим стилем, третій день Великого посту, а також Василія Декаполіта, сповідника. Останній жив у VІІІ столітті й був ревним захисником традиції шанування ікон. В народі цей день отримав назву Василя-Плаксивця. Вважалося, що в цей день весна «повністю і остаточно забирає своє право від зими», бо «Василь зі стріхи капає – землю поквапує». Існувала прикмета, що якщо на Василя-Плаксивця ще висять довгі бурульки – буде довгий льон. Нині, як бачимо, бурульок нема — давно потанули, але й льону очікувати — ані довгого, ані короткого теж не варто — його в Україні з кожним роком сіють усе менше й менше. Коли ж цього дня йтиме дощ – до гожого літа. “Василь-Крапельник дощем заплаче, а Трійця сонцем усміхнеться”, - казали в давнину. Трійця цього року випадає на 16 червня. Особливу увагу зверніть на сни: напередодні Явдохи, яка в нас завтра, вони зазвичай пророчі, так само віщою є й прийдешня ніч.

Сьогодні 7-8-ий місячні дні. Місяць у Близнюках. Нині ми як ніколи спраглі до нових вражень. Тісна комунікація, спілкування з іншими допомагатимуть у розв`язанні певних проблем. Новини не надихатимуть, але спонукатимуть до дії, і це теж добре. Легко займатимемося всім і одразу, але заглибитися в щось одне й важливе радше не вдасться. Загалом позитивний, продуктивний і дієвий день, але його енергія спрямована всередину. Думайте про світле і вічне, налаштовуйтеся тільки на добро. Контролюйте власні емоції й апетит. Тож гарних новин і приємних сновидінь!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 році: –21,2, а найтеплішим у 2001 - +17,3.

Джерело: ukrinform

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024