«З Кобзарем у серці» – у Павлівці відбувся конкурс читців

09 Березня 2019, 17:00
«З Кобзарем у серці» – у Павлівці відбувся конкурс читців 3184
«З Кобзарем у серці» – у Павлівці відбувся конкурс читців

У бібліотеці села Павлівка 6 березня провели конкурс читців-декламаторів «З Кобзарем у серці», присвячений 205-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Конкурс проводили у трьох вікових категоріях: перша – до 12 років; друга – до 18 років; третя – від 18 років, – повідомляють у Павлівській ОТГ.

Захід відбувся з метою популяризації художнього слова та творів класиків української літератури, привертання уваги громадськості до аматорського мистецтва, активізування роботи гуртків художнього читання, залучення творчої молоді до участі у культурно-мистецьких заходах громади. 

9 учасників із клубних закладів, де діють гуртки художнього читання,  показали свою майстерність у володінні Шевченківським словом. Це – учасники БК села Старий Порицьк (Анна Пашкевич), БК села Риковичі (Сергій Козачук та Юлія Мельничук), клубів сіл Самоволя (Марта Кузнець), Радовичі (Дмитро Каліновський), Старосілля(Віталіна Курдельчук), Трубки (Тетяна Шкарадюк), Милятин (Наталія Байбух), Топилище (Юлія Гринюк).

Виконавська майстерність конкурсантів засвідчили хорошу підготовку, що виявилося у майстерному читанні поезій Тараса Шевченка, вмілому розкритті ролі героя поетичного твору, естетиці сценічного костюма. Позитивним є той факт, що читці вдаються до різноманітності та індивідуальності вибору поезії. Виступи учасників оцінювало конкурсне журі у складі Олени Шумик – головного спеціаліста гуманітарного відділу з питань культури, Наталії Хомін – вчителя української мови та літератури Павлівського ліцею, Оксани Патер –  бібліотекаря села Старий Порицьк.

Переможцями конкурсу стали: Сергій Козачук (БК села Риковичі) — третє місце, Юлія Гринюк (клуб села Топилище) та Дмитро Каліновський (клуб села Радовичі)  розділили два других призових місця.

Усі учасники отримали подяки, а переможці нагороджені дипломами та заохочувальними подарунками.

«Хочеться вірити, що ім'я поета та його творчість будуть живим вогником жевріти у серцях наших читців-аматорів. Тож ми вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо вам нових перемог та творчого злету!» – зазначила голова журі, Олена Шумик, вітаючи конкурсантів.



1











Читайте такожІваничі: нагородили переможницю фотоконкурсу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024