6 березня: сьогодні люди з нестійкою психікою можуть «злетіти з котушок»

06 Березня 2019, 09:20
З добрим ранечком! 967
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні середа, 6 березня.

З іменинами вітайте Тимофія, Георгія, Олександра, Данила, Григоргія, Костянтина, Павла і Ольгу.

У нас третій день Масної, який називали «зноби-баби», або «ласунки». Вважалося, що сьогодні можна їсти стільки, скільки влізе, або, як казали в народі, «скільки разів собака хвостом махне». Слово «зноби» означає холод, озноб, лихоманку. Тобто, «зноби-баби» – це жінки яких лихоманить, чи навпаки – від яких лихоманить. Також цього дня церква згадує преподобного Тимофія. У давнину українці називали цей день Тимофієм-Весновієм, або Весногрієм. А ще казали: «Прийде Хома, то не страшна й зима»; «Тимошеве тепло віє – старого пса гріє», «На Весногрія і старцю надія». Примічали звідки вітер: зі сходу – скоро настане справжня весна, з півдня – на теплу погоду з дощами, а якщо подує з півночі – чекай похолодання.

Прикметно, що сьогоднішня, так само як і п’ятнична церковні відправи починають вже здійснюватися подібно до великопісних. Саме в середу на вечірні співається дивовижно прекрасна стихира, своєрідне вітання Посту: «Возсія весна пісна, цвіт покаяння, очистимо ж бо себе, браття, від усілякого зла, Світлодавцю співаючи: Слава Тобі, Єдиний Людинолюбце!»

Сьогодні Уран  завершує семирічні мандри в секторі Овна і переходить у сектор Тільця. Сподіватися на будь-яку стабільність у соціумі, природі чи в світі зовсім не варто. Зазвичай вплив Урану проявляється у різноманітних форс-мажорах, як негативних, так і позитивних. Готуйтеся до перепадів напруги. З 220 вольт може сяганути до 380... Особливо впливатиме Уран на всі “фіксовані” знаки: Тільців, Левів, Скорпіонів, Водоліїв. У їхньому житті можуть статися доленосні зміни. До того ж, сьогодні оновлюється місяць. Люди з нестійкою психікою можуть «злетіти з котушок». Найближчим часом, як стверджують зорі, на нас чекають зміни передусім у фінансовій сфері. То й не диво: хіба ж дарма місія МВФ приїхала в Україну? На кону 3,9 мільярда доларів...

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1964 році: –16,7, а найтеплішим у 1995 -  +17,4.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39