На Волині зменшується кількість хворих на кір

08 Березня 2019, 09:15
На Волині зменшується кількість хворих на кір 1011
На Волині зменшується кількість хворих на кір

Повідомили про захворюваність на кір на Волині з 25 лютого до 3 березня.

Вперше в нинішньому році відбувається стабілізація епідемічної ситуації з кору із тенденцією до зниження захворюваності, – повідомляється на сайті ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України». За останній тиждень зареєстровали 110 випадків хвороби проти 119 попереднього тижня (на піку епідемічного ускладнення захворюваність становила 196 осіб за тиждень). Щоденно фіксується від 8 до 20 захворілих. Продовжують виникати спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти та у побуті. Проте, вони не набувають великого поширення, кількість постраждалих в осередках зменшується. 

За попередній тиждень найбільше хворих зафіксовали у місті Луцьку (26 осіб), Луцькому районі (17 осіб), Горохівському (13 осіб), Ковельському, Ківерцівському районах (по 8 осіб), в інших районах –  від 7 до 1. У Турійському, Маневицькому, Любешівському районах захворюваність не реєструвалась.

На контролі знаходиться виконання протиепідемічних заходів у 15 активних спалахах кору: в Іваничівському та Луцькому районах (по 4 спалахи), у місті Луцьку (2 спалахи), Камінь – Каширському, Ківерцівському, Горохівському, Ратнівському районах та місті Володимир – Волинський (по 1 спалаху). 9 спалахів зафіксовано в навчально-виховних закладах, 5 – в побуті, 1 – на підприємстві.

Лікарі нагадують, що специфічного лікування від кору немає. Для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров’я закликає всіх дотримуватися Національного Календаря щеплень. Вакцинуватися за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років (навіть ті, котрі мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані, а також дорослі з груп ризику –  військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом, можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024