3 лютого: відсьогодні розпочинається сокорух у березах, а дерева остаточно пробуджуються

03 Березня 2019, 09:52
З добрим ранечком! 944
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 3 березня, неділя.

Іменинники нині Лев, Володимир.

Сьогодні неділя про Страшний Суд і святого Лева; заговляймося на м’ясо, спостерігаймо за димом і уникаємо ілюзій

До початку Великого посту, надважливого в духовному вимірі періоду для християн, залишається рівно тиждень. Старі люди казали, що пізній піст, який випадає на весну, проходить швидше, більш непомітно, ніж ранній. Сьогоднішня неділя називається м’ясопусною – цього дня віряни востаннє перед постом їли м’ясо, сало, ковбаси.

Інша назва цієї неділі – неділя про Страшний Суд. За християнським віровченням всі вірні колись піддадуться суду —  єдиному Господньому, який є ні чим іншим, як судом Любові.

Також цього дня Церква вшановує пам’ять папи Римського Лева І. Вважалося, що відсьогодні розпочинається сокорух у березах, а дерева остаточно пробуджуються від зимового сну.

 Примічали погоду: якщо дим із печі йде прямісінько у небо – на мороз; коромислом – на відлигу. Дослухалися до звуків – шумить ліс – чекай відлиги.

27-ий місячний день. Ну от, Місяць у Водолії, тож посилюється тяжіння до всього цікавого і незвичного. Декого може потягти на недоцільні витрати, непотрібні покупки. Хтось когось за це критикуватиме. І дійсно: сьогодні не той день, коли потрібно віддаватися матеріальному. Натомість бажано практикувати медитації, читати молитви. Небезпеку може становити неуважність, незібраність, алкоголь, дуже голосна музика, різноманітні наркотики. Між чоловіками і жінками починається міжґендерний дисонанс, який триватиме аж до кінця березня. Цього дня не варто брати шлюб — можете стати жертвою ілюзій. Як чужих, так і своїх...

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: -20,8, а найтеплішим у 1995 –  +11,9.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024