Виборчий округ №19: окружна комісія засідає два дні поспіль, бо «запара» з документами

02 Березня 2019, 12:39
Виборчий округ №19: окружна комісія засідає два дні поспіль, бо «запара» з документами 1659
Виборчий округ №19: окружна комісія засідає два дні поспіль, бо «запара» з документами

У Володимирі-Волинському 1 березня відбулося засідання членів окружної виборчої комісії ТВК№19, до якого включені Іваничівський, Володимир-Волинський та Любомльський райони з містами Нововолинськ і Володимир-Волинський.

На порядок денний винесли два питання: складання присяги членами ОВК, які не були присутні на першому засіданні; реєстрація офіційних спостерігачів від ГО «ОПОРА»,  інформує БУГ.

На початку засідання виникло чимало зауважень до роботи голови ОВК, її заступника та секретаря. Так, члени комісії скаржилися, що одним подзвонили та повідомили про засідання, а іншим надіслали СМС-повідомлення, на які не всі звернули увагу. Після 15-ти хвилинного обговорення дійшли висновку, що створять групу у Viber, де повідомлятимуть про всі засідання.

Член ОВК Олег Тимосевич виступив із зауваженням, що перед засіданням варто було б усім роздати порядок денний. Голова ОВК Оксана Іванюк, відповіла, що комп’ютерну техніку ще звозять, а тому немає можливості підготувати роздатковий матеріал. У дебати втрутився Роман Мартинюк, який повідомив, що все необхідне для початку зможе друкувати в себе вдома.

До голови ОВК і секретаря був ще ряд зауважень від членів комісії, які не вперше приймають участь у виборах. Додамо, що голова комісії і секретар вперше беруть участь у виборах з такими повноваженнями.

Обурив членів ОВК ще той факт, що наступне засідання запланували 2 березня. Коли ж уточнили, чому саме така необхідність, голова Іванюк відповіла: «Я фізично не встигла все підготувати на сьогодні».

Члени ОВК наголосили, що не всі проживають у Володимирі-Волинському і на кожне засідання потрібно доїжджати з інших населених пунктів.

Далі суперечки точилися навколо питань, як правильно організувати роботу, щоб всі члени ОВК знали питання засідань, які відбуваються, отримували матеріали наперед. Члени ОВК також звернулися до голови, щоб вона організувала роботу чотирьох людей, які «працюють на ставці», адже на думку присутніх, саме після цього зможуть ефективно працювати, а не тоді коли кожен відстоює власні амбіції.

«Я із секретарем кожен день тут працюю, а секретаря і голови не бачу. Кажуть, що займаються організаційними моментами», – наголосила член комісії Валентина Лах.

Члени ОВК висловили чимало зауважень до організаційної роботи. Голова і секретар попросили зважати на те, що вони вперше на таких посадах і потрібен час, щоб у всьому розібратися.

Читайте також: Назвали орієнтовну кількість виборців на окрузі, до якого входить Іваничівський район


1



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024