На чиновників Литовезької громади відкрили кримінал

28 Лютого 2019, 09:30
На чиновників Волинської громади відкрили кримінал 2064
На чиновників Волинської громади відкрили кримінал

Іваничівським відділенням поліції проводиться досудове розслідування кримінального провадження за підозрою розкрадання бюджетних коштів, виділених на проведення реконструкції школи під дитячий садок в селі Заставне Іваничівського району.

Посадовими особами Литовезької ОТГ та керівниками підприємства «ПІК» під приводом виконання робіт із реконструкції частини приміщення школи під дитячий садок села Заставне вчинено дії, спрямовані на розтрату та привласнення коштів громади, внаслідок чого не проведено роботи на 342 000 гривень освоєних коштів місцевого бюджету, – посилаючись на ухвалу Іваничівського районного суду, пише БУГ.

По даному факту слідчим відділенням Іваничівського ВП Горохівського ВП ГУНП у Волинській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

У ході проведення перевірки інформації було встановлено, що 23 грудня 2016-го року між головою Заставненської сільської ради, котра на даний час входить до складу Литовезької ОТГ, та підприємством «ПІК» було укладено договір «Реконструкція частини приміщення школи під дитячий садок на 15 місць с. Заставне Іваничівського району».

13 серпня 2018-го року на рахунок підприємства «ПІК» Литовезькою ОТГ перераховано бюджетні кошти в сумі 342000 гривень, однак роботи передбачені договором виконані не були. Незважаючи на це, акти виконаних робіт між підприємством «ПІК» та Литовезькою ОТГ було підписано.

Окрім цього, 25 липня 2018 року між ПП «ПІК» та ТзОВ «ВВП-Будмонтаж» було укладено договір субпідряду. Вартість робіт по даному договору становить 272 000 гривень. Хоча згідно допиту в якості свідка директора ТзОВ «ВВП-Будмонтаж» було встановлено, що на рахунок підприємства збоку ПП «ПІК» перерахували лише 100 000 гривень, а решту грошових коштів навіть після складання акту прийому – передачі виконаних робіт перераховано не було.

«Підрядна організація роботи не виконала і до цієї пори ми не можемо відкрити садок, тому що вони не виконали своїх зобов’язань. Ми вже в суд подали і розірвали угоду, знайшли іншого підрядника» , – повідомив  голова Литовезької ОТГ Іван Іванчук.

Керівник громади не пояснює, чому в сільраді підписали акти виконаних робіт у той час, коли реконструкція школи під садок не була завершена. Є версія, що у сільраді «поспішали» з підписами, бо розраховували 1 вересня розпочати виховний процес у ДНЗ.

Нагадаємо, що скандальна підрядна організація «ПІК» вже більше 2-ох років проводить реконструкцію школи в селі Радовичі Іваничівського району. В цей час через брак місця в навчальному закладі діти змушені навчатися у дві зміни.

Також керівництвом підприємства «ПІК» на підставі укладеного договору на роботи з капітального ремонту даху навчального закладу села Поромів Іваничівського району проведено виконання робіт із матеріалів нижчої якості, що не відповідають зазначеній вартості запланованих робіт. По даному факту слідчим відділенням Іваничівського ВП Горохівського ВП ГУНП у Волинській області також проводиться досудове розслідування за підозрою розкрадання бюджетних коштів посадовими особами Поромівської ОТГ та керівництвом підрядної організації.

Читайте також: Заставне: дев'ятирічка може стати початковою школою

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024