На Іваничівщині й далі хворіють на кір

26 Лютого 2019, 15:30
На Волині й далі хворіють на кір 1485
На Волині й далі хворіють на кір

В Іваничівському районі й далі хворіють на кір.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За останній тиждень найбільше хворих зафіксовано в м. Луцьку (30 осіб), Горохівському, Луцькому районах (по 18 осіб), Іваничівському, Ківерцівському районах (по 9 осіб), в інших районах –  від 7 до 2.

На контролі знаходиться виконання протиепідемічних заходів у 16 діючих спалахах кору: в Горохівському, Іваничівському та Луцькому районах (по 3 спалахи), у Ківерцівському районі, м.Володимир – Волинський та м. Луцьку (по 2 спалахи), Камінь – Каширському районі (1 спалах). 10 спалахів зафіксовано в навчально-виховних закладах, 5 – в побуті, 1 – на підприємстві.

Відповідно до повноважень, лікарями-епідеміологами у всіх осередках проводиться епідеміологічне розслідування, визначення меж спалахів за місцем проживання, навчання та перебування захворілих. Встановлюються особи, котрі були в контакті з хворими, їх стан щепленості та епідеміологічний анамнез щодо кору. Крім того, вивчаються потенційні резервуари інфекції.

До відома, в січні 2019 року в області проведено 5 тис. 436  щеплень проти кору, 26% із них – це позапланові щеплення, котрі здійснені за епідемічними показаннями  та особам з груп ризику.

Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинації. Діти й дорослі, котрі не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом,  можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Читайте також: В Іваничівському районі безкоштовно вакцинують від кору

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024