У Мишеві громада ПЦУ молилася на порозі, бо «емпешний» настоятель досі не віддав ключі

24 Лютого 2019, 10:58
3872

Перше богослужіння у складі Православної Церкви України у селі Мишів Іваничівського благочиння відбулося 23 лютого 2019 року.

Місцевий священик Іван Щербан, який не підтримав рішення громади, і на далі продовжує віддано служити Московському патріархату, не дав ключі від Свято-Миколаївського храму, тому парафіяни молились біля храму. 

Молебень звершив в.о. настоятеля протоієрей Володимир Конопко.

Не зважаючи на морозний день, віряни зібрались біля свого храму та молились за мир і злагоду між християнами, за Україну і подякували Богу за все. 

За повідомленням, яке надійшло у інформаційний відділ єпархії від жителів с. Мишів, людям прикро за те, що священик Іван Щербан розпоряджається храмом, як своїм власним. На запитання де ми маємо молитись?- відповідає: «Будуйте свій храм».

Нагадаємо, що під час парафіяльних зборів, які відбулись у селі 10 лютого, учасники зібрання одноголосно прийняли рішення приєднатись у Православну Церкву України. Цьому передувала спроба настоятеля інсценізувати збори громади: 3 лютого настоятель привіз у місцеву церкву мощі святих, зібрав чимало паломників зі сусідніх сіл, тоді провели голосування «Хто за батюшку?», яке попім подали як рішення громади проти переходу у ПЦУ. 

Детально читайте: Які «збори» були у Мишеві і за що голосували. ПОДРОБИЦІ

Коментарі
24 Лютого 2019, 16:03
Надалі пишіть разам
27 Лютого 2019, 14:36
Люди ця стаття суцільна брехня! В нас у селі є декілька людей вони є на фото захотіли приєднатися до новоствореної ПЦУ, це їхнє право і їх ніхто не осуджує! А решта людей це близько 600 людей виявили своє бажання залишитися у лоні УПЦ на чолі з Блаженнішим митрополитом Онуфрія ось вони і відстоюють свою святиню! Ключі не у священника, а в людей! І в церкву їм ніхто не забороняє приходити, ну а приводити іншого священника звичайно так! Схема захвату храмів одна для всіх тепер меншість або одиниці вирішують долю громади, бо влада за ними! Створили державну віру, якої немає ніде у світі! В інших державах держава відділена від релігії і цього дотримуються, тільки в нас в Україні це підняття рейтингу президента перед виборами!
27 Лютого 2019, 14:47
Ви дописуйте- залишитись в Українській Православній Церкві ,а далі Московського Патріархату,чи не так,другого священника сюди відправили через указ ,а не люди привели ,тому що Мишівський священник не хоче переходити і відправляти службу на Українській мові,чи це також брехня,ключі в Мишівського священника ,а не в людей це теж брехня,так ,шановна!!!
27 Лютого 2019, 21:23
А ще священник ,коли він прийшов в Мишівську Церкву ,а це було у 1989 році-він пообіцяв людям відправляти служби на українській мові,і це чули багато людей,
27 Лютого 2019, 22:28
Немає московського патріархату! Просто Українська Православна Церква! Ключі в людей - це ПРАВДА! На рахунок мови це теж брехня! За українську мову священник сказав тепер на зборах 3 лютого. Треба приходити до церкви і слухати що каже той священник, а не сидячи вдома розпускати плітки! Доречі цієї неділі вже деякі молитви співали на українській мові, поступово будуть вчити інші. Не все зразу - це важко 30 років служити на церковнослов'янській і зразу на українській! Тому перед тим як написати брехню прийдіть до церкви, а тоді пишіть!
28 Лютого 2019, 00:50
Любі украінці неведіться на брихню що до переходу в ПЦУ бо потім назад своєі церковки де ваші батьки молились неповернете
28 Лютого 2019, 10:14
Шановна, Прихожанко,якщо все кругом брехня,то тоді що правда,всі люди пишуть брехню,розкажіть нам правду ,напевне,серед всіх людей,то тільки ви пишете одну правду
28 Лютого 2019, 20:40
Пані. Ні госпожа прихожанка, визначтесь із кількістю верних Кірілу. То інформуєте що із 600 за ПЦУ 100 ,то всі 600 вже готові запросити Путіна до спасенія !!! Не переживайте всі підписи які ви зібрали прям в кремль і попадуть ,а танки будуть не під Донецьком а Менчичами спитайте батюшку !
28 Лютого 2019, 22:52
Хах, їй там недалеко питатись батюшку через стіну)))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024