На Іваничівщині говорили про створення добровільних пожежно-рятувальних підрозділів

23 Лютого 2019, 17:27
Волинські громади - учасники міжнародного проекту технічної допомоги 2106
Волинські громади - учасники міжнародного проекту технічної допомоги

У селі Старосілля Павлівської громади відбувся круглий стіл «Актуальність створення та перспективи розвитку добровільних пожежно-рятувальних підрозділів Волині».

Зустріч відбулася в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Адже саме в рамках цієї програми стартував міжнародний проект технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», в якому беруть участь 32 польські ґміни та 15 волинських об’єднаних територіальних громад, – пише БУГ.

Метою проекту є покращення безпеки дорожнього руху на кордоні Польщі та України.

У заході взяли участь представники польської делегації, територіальних громад Волині, керівники органів місцевого самоврядування, працівники системи ДСНС України.

Директор комунальної установи Волинської обласної ради «Агенція розвитку «Єврорегіону «Буг» Ірина Ітані розповіла про можливість вдосконалення системи рятувальних і пожежних заходів. Зокрема, у рамках проекту в громадах Волинської області створять 15 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів, які виїздитимуть на місце ДТП, а задля можливості якісно надавати допомогу їм буде виділено дорожньо-рятувальне обладнання і медичні сумки.

Учасники круглого столу говорили про те, що нерідко аварії трапляються за межами міст, далеко від місця розташування служби екстреної допомоги, і в такому випадку добровільна пожежна охорона зможе швидко дістатися до місця ДТП.

Зі стратегією створення добровільних пожежно-рятувальних підрозділів у волинських громадах ознайомив начальник Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Як зазначалося, у Польщі добровільні рятувальні підрозділи існують уже давно, тож громади у Волинській області перейматимуть досвід у сусідів.

Зокрема, учасниками проекту є Устилузька (Володимир-Волинський район), Поромівська, Павлівська, Литовезька, Іваничівська (Іваничівський район), Любомльська, Рівненська (Любомльський район), Голобська, Дубівська, Колодяжненська (Ковельський район), Заболоттівська (Ратнівський район), Шацька (Шацький район), Любешівська (Любешівський район), Жидичинська (Ківерцівський район), Луківська (Турійський район) ОТГ.

Читайте також: Адміністративно-територіальна реформа: Іваничівщина увійде у новостворений район







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39