13 лютого: сьогодні ліпше не роздавати команд

13 Лютого 2019, 09:49
З добрим ранечком! 1021
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 13 лютого, середа.

Іменинники сьогодні Микита, Віктор, Євдоксія.

Сьогодні церква згадує святителя Микиту, затворника Печерського, а також мучеників безсрібників Кіра та Іоанна. Кір народився і виріс у місті Александрії, був відомим лікарем. Чоловік сповідував християнство і лікував усіх безкоштовно, до того ж, не тільки фізичні немочі, але й душевні, які зазвичай передують фізичним. Багатьох язичників Кір навернув до Христа. Під час гонінь на християн за правління Діоклетіана, святий змушений був залишити місто й перебратися в сувору Аравійську пустелю. Там він прийняв чернецтво, але продовжував лікувати хворих. Слава про святого лікаря розійшлася по всьому краю. Якось про нього почув воїн Іоанн, котрий захотів познайомитися з Кіром. Для того він спочатку прибув у Єрусалим, а потім – в Аравійську пустелю. Знайшовши святого Кіра, Іоанн став його учнем і послідовником. Потім вони разом поспішили на допомогу християнці Афанасії, яку разом із трьома малолітніми доньками схопили римляни. Втім, визволити жінку з дітьми їм не вдалося – вони всі стали християнськими мучениками.

На Микити українські селяни не святкували, чекали Стрітення – останнього великого свята зими, своєрідного пограниччя між зимою і весною. А ще казали: «Хоч лютий і додає до весни охоти, але ти взувай ще добрі чоботи».

9-10-ий місячні дні. Місяць від Тільця гайнув до Близнюків. До обіду варто бути уважним, особливо на вулиці, в дорозі. Сьогодні й завтра, в діловому і побутовому спілкуванні ліпше не роздавати команд, навіть, якщо ви наділені найвищими владними повноваженнями. Натомість оберіть ненав’язливий, легкий метод керівництва. Всіляко уникайте агресії та спалахів деструктивних емоцій. Можливі помилки в оформленні важливих документів. До кінця березня – початку квітня відкриється «зелене світло» для всілякого роду фантазій, образного, чуттєво-емоційного мислення (цьому сприятиме Меркурій), тож на підйомі будуть представники творчих професій: актори, музиканти, співаки, працівники цирку.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році – -29,1, а найтеплішим у 1995 -  +10,2.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024