На Іваничівщині релігійна громада разом із священиком перейшла до ПЦУ

12 Лютого 2019, 18:15
На Волині релігійна громада разом із священиком перейшла до ПЦУ 1910
На Волині релігійна громада разом із священиком перейшла до ПЦУ

У селі Кропивщина Іваничівського району релігійна громада разом із нововолинським священиком Максимом Хоменком прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України. 

Сталося це у неділю 10 лютого, – пише Буг

Протоієрей Максим Хоменко більше 4 років суміщав службу в храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Кропивщина та в Низкиничівському монастирі. Разом із прихожанами сільської церкви священик вирішив вийти з підпорядкування Московському патріархату.

На зборах говорили про зміну підлеглості та перехід релігійної громади храму в юрисдикцію ПЦУ; про підготовку прохання до митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра Драбинка, щоб прийняти парафію храму села Кропивнщина; про те, як громада утримуватиме церкву. 

«Не хочу змінювати назви церковної організації. А з вашою допомогою (до парафіян, – ред.) хочу брати участь в утворенні церкви нашої української держави і церкви, в якій першим буде Господь», – зауважив настоятель храму.

Серед 83 присутніх 82 проголосували за перехід до ПЦУ. Релігійна громада разом зі священиком підготували відповідні документи для звернення про прийняття парафії до Православної церкви України.

Протоієрей Максим розповів вірянам, що надіється з переходом в нову церкву запровадити певні зміни у життя прихожан. Розвинути християнську освіту і акцентувати увагу на відродженні української православної традиції. Для прикладу, відхилити фіксовані ціни на касі за послуги та здійснення Таїнств церкви. Чітко розмежовувати змінні церковні традиції, що стосуються хусток, довгих спідниць чи навіть “католицьких” лавок та православну віру в Триєдиного Бога, Христа та Євхаристію.

Окрім обговорення переходу до ПЦУ, громада церкви вирішувала матеріальні питання: як оплачувати комунальні платежі, утримувати сім’ю священика, за що купувати вино та свічки тощо. Вирішили збирати певну суму (від 50-ти гривень) з кожного дорослого парафіянина.

Читайте також: У Мишеві на Іваничівщині громада вирішила перейти до ПЦУ







 

Коментарі
13 Лютого 2019, 14:19
Привіт ВСІМ.
13 Лютого 2019, 14:20
Привіт ВСІМ!!!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024