Вже цьогоріч школярі вивчатимуть розділ історії про Томос

10 Лютого 2019, 15:00
Вже цьогоріч школярі вивчатимуть розділ історії про Томос 1699
Вже цьогоріч школярі вивчатимуть розділ історії про Томос

Уже в 2019 році в Україні випустять підручний з історії, у якому буде розділ про отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України у відповіді на запит кореспондента УНН.

«Історія незалежної України вивчається в 11-у класі, якраз в цьому році ми друкуватимемо ці підручники. Щойно ми отримали Томос про автокефалію УПЦ, я дала доручення внести відповідні зміни до програми з Історії України», –  розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Протягом декількох тижнів ми затвердимо нову редакцію програми для 11-го класу наказом МОН. Автори підручників, які друкуватимуться цього року, муситимуть це врахувати”, – повідомила міністр.

За її словами, до квітня будуть надані детальні методичні рекомендації вчителям історії, щоб під час вивчення цього періоду вони обов’язково висвітлили тему отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Що стосується зовнішнього незалежного оцінювання, то в сам тест ця тема увійде не раніше, ніж через два роки.

«Ми маємо непорушне правило, що у програму ЗНО вносяться зміни не пізніше, ніж за два роки до складання цього тестування. Тобто вже на початку 10-го класу випускники мають визначену програму ЗНО, за якою вони складатимуть тест. Отже, ми цьогоріч обов’язково внесемо зміни у програму ЗНО з Історії, але чинними вони будуть лише для випускників, які закінчуватимуть 11-й клас у 2021 році», — пояснила Гриневич.

Читаймо також: Розпочинається реєстрація на основну сесію ЗНО

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024