В Іваничах відбулась зустріч з матерями загиблих у зоні АТО

08 Лютого 2019, 16:08
В Іваничах відбулась зустріч з матерями загиблих у зоні АТО 1220
В Іваничах відбулась зустріч з матерями загиблих у зоні АТО

В Іваничах відбулася зустріч «Не будьмо байдужими», котрий був організований головою громадської організації «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» Надією Рубан. 

На зустріч прибули батьки та дружини загиблих, зниклих безвісти та померлих Героїв Іваничівщини: Галина Вакулюк, Софія Дармофал, Людмила та Володимир Потапчуки, Ольга Рупа, Світлана Лисенко, Оксана Кривенчук та Ніна Кантор, Наталія Якобчук, Орися Романюк, - інформує офіційний сайт Іваничівської РДА.

На зустріч були запрошені голови ОТГ, помічник Народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха, представники районної ради,  представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, головний лікар ЦПМСД, головний лікар ЦРЛ та волонтери. 

Голова районної державної адміністрації Лілія Кревська повідомила, що відповідно до районної Програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018 рік дані категорії населення користуються пільгами на опалення, газопостачання, електроенергію, водопостачання та водовідведення, квартирну плату, а також отримують грошову компенсацію для придбання твердого палива та скропленого газу. Учасники бойових дій та члени їх сімей мають знижку за комунальні послуги у розмірі 75%, члени сімей загиблих та зниклих безвісти учасників АТО – 50%.

У 2018 році нараховано та виплачено одноразову грошову допомогу учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО на суму 395,8 тис. грн..

У 2018 році 3 учасника антитерористичної операції скористались послугою та здійснили професійну адаптацію за професією водія автотранспортних засобів на загальну суму 21,2 тис. грн.

За 2015 – 2018 роки було виплачено компенсацію та придбано житло 5 сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції та 1 інваліду війни 2 групи з числа учасників АТО, які перебували на обліку в органах місцевого самоврядування, як такі, що потребують покращення житлових умов на загальну суму 2 874 393,00 грн.

Протягом 2018 року забезпечено санаторно-курортними путівками 26 УБД АТО на суму 186143 грн. та 2 учасника АТО пройшли психологічну реабілітацію в Волинському обласному санаторії «Лісова пісня» на суму 16260 грн., 2 члена сімей загиблих учасників АТО оздоровились в санаторії «Шахтар» за кошти місцевого бюджету.

Відповідно до програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018 рік з місцевого бюджету було виділено кошти в сумі 679,5 тис. гривень.

Були озвучені інші суми, спрямовані для підтримки та допомоги демобілізованим учасникам антитерористичної операції та членів їх сімей, родинам загиблих.

На зустрічі також йшлося, що у 2019 році буде завершене будівництво пам’ятника загиблим на Сході України Героям Іваничівщини та Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському.

Щодо медичного обслуговування, то головний лікар ЦПМСД Роман Киця та головний лікар ЦРЛ Алла Баранчук наголосили, що протягом 2018 року для членів сімей загиблих було забезпечене безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів. Були надані роз’яснення щодо процедури одержання  безплатного зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів).

В ході зустрічі були обговорені питання соціального захисту родин загиблих, померлих та зниклих безвісті учасників АТО. Також піднімалися питання санаторно-курортного лікування, встановлення флагштоків біля могил загиблих, встановлення плакатів з фотографіями загиблих в церквах Іваничівщини та багато іншого.

Керівництво району запевнило матерів, що у 2019 році буде продовжена робота над наданням сім’ям загиблих як моральної, так і фінансової допомоги.

Читайте також: Скільки отримає Іваничівщина на соціально-економічний розвиток








 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024