8 лютого: чому сьогодні варто сконцентруватися на рутинній праці

08 Лютого 2019, 10:30
З добрим ранечком! 792
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 8 лютого, п'ятниця.

Іменинники нині Федір, Марія, Аркадій, Іван.

Сьогодні католики згадують святу Бахіту Джузеппіну – черницю-каносіанку, першу суданську святу, жінку надзвичайно цікавої, хоча й важкої долі. Вона народилася поблизу Дарфура. 8-річною дівчинкою була викрадена арабськими кочівниками і продана в рабство. Маленьку рабиню вивезли в Хартум і назвали Бахітою, що означає «щаслива». Своє перше ім’я, дане батьками при народженні, вона невдовзі забула. Її неодноразово перепродували, вона зазнала приниження і насилля. У 1883 році 15-річну Бахіту останній господар – турецький генерал – продав італійському консулу. Невдовзі той передав дівчину одній італійській сім’ї в Судані, яка вивезла Бахіту в Італію. Саме в Італії Бахіта прийняла християнство, а потім і чернецтво. В 1910 році жінка розповіла історію свого життя, а в 1931 році вийшла друком і книга, яку переклали багатьма мовами світу. У монастирі Скіо Джузеппіна виконувала найважчу працю. Її називали «матінкою-негритянкою». Відійшла до Господа 8 лютого 1947 року. В жовтні 2000 року свята Бахіта Джузеппіна була канонізована. Під час урочистостей було зазначено, що попри багаторічне тілесне рабство і несвободу, ця жінка являла яскравий приклад християнського терпіння – її душа належала Христу і була цілком вільною. Її доля – типова доля мігранта на Заході – приниженого і позбавленого прав – зразок для наслідування усім, хто шукає щастя на чужині. У 2009 році італійці зняли досить пристойний художній фільм «Бахіта», присвячений життю святої.

У нас – преподобного Феодора Студита – візантійського ченця, аскета, церковного діяча VІІІ століття. Наші пращури колись казали: «який сьогоднішній день, така і весна».

Іменинники нині Федір, Марія, Аркадій, Іван.

Нині 5-6-ий місячні дні. Тиждень закінчується доволі спокійним днем, щоправда, наскільки це можливо за нинішніх космічних обставин, коли «небо» потужно підживлює сили примусу і різноманітних протиріч (ризик, непокора, бунт). Не забуваймо, що Місяць перейде сьогодні зі знаку Риб до Овна, тож у цей період варто сконцентруватися на рутинній праці й не здійснювати чогось надважливого. Вечір цієї п’ятниці добре присвятити мистецтву. Але в цирк сьогодні ходити не варто.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році – -28,5, а найтеплішим у 2011 –  +11,0.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39