7 лютого: робіть добрі справи і не хваліться

07 Лютого 2019, 08:00
7 лютого: робіть добрі справи і не хваліться 4673
7 лютого: робіть добрі справи і не хваліться

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 7 лютого.

Іменини святкують Григорій, Пилип, Олександр, Володимир, Фелікс, Віталій, Дмитро

7 лютого вшановують Григорія Богослова, якого вважають одним з прабатьків християнства. Спадщина святого Григорія складається з 243 послань, 507 духовних віршів і 45 проповідей.

Святитель Григорій вів строгий подвижницький спосіб життя: ходив босими ногами, мав тільки один застарілий одяг, спав на голій землі або на ложі з гілок під прикриттям лахміття; їжею для нього служили хліб і овочі, питвом – вода, до якої він іноді домішував трохи оцту.

Саме за погодою 7 лютого передбачали погоду на наступний рік. Вважалося, що на Григор'їв день можна заглянути не тільки на місяць або навіть на сезон вперед, але і набагато далі. Також робили добрі справи – вважалося, що цього дня вони обов'язково повернуться людині. Однак важливо було робити добру справу потайки, оскільки Богу все видно, а хвалькуватість не вітається. З цього приводу говорили: «Господь і так всі добрі справи бачить».

Що варто робити

Чим більше добрих справ зробиш цього дня, тим більше шансів на порятунок душі після смерті. Але не можна хвалитися добрими справами, інакше вони не зарахуються.

Варто бути акуратніше зі словами – вважається, що все сказане збувається.

Чого не можна робити

Не можна 7 лютого стригти нігті, плюватися і стригти волосся.

За матеріалами: Сьогодні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром