Іваничівська районна комісія з питань евакуації: як інформуватимуть про можливі ризики

05 Лютого 2019, 09:23
Іваничівська районна комісія з питань евакуації: як інформуватимуть про можливі ризики 954
Іваничівська районна комісія з питань евакуації: як інформуватимуть про можливі ризики

Заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович та члени районної комісії з питань евакуації 4 лютого взяли участь у засіданні регіональної комісії з питань евакуації у режимі відеоселекторного зв’язку.

На порядок денний винесли 3 питання, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Заступник начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації – заступник голови регіональної комісії з питань евакуації Сергій Бутюгін підбив підсумки роботи регіональної комісії з питань евакуації за 2018 рік.

За його інформацією, на виконання Регіонального плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 19 січня 2018 року №30, протягом року управлінням з питань цивільного захисту проведено засідання регіональної комісії з питань евакуації, уточнення планів евакуації населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та їх перевірка на відповідність вимогам ПКМУ, проведені заняття з планування заходів з евакуації із секретарями міських комісій з питань евакуації. У поточному році проведені командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Наступним питанням порядку денного було затвердження плану роботи регіональної комісії з питань евакуації на 2019 рік.

Про планування заходів з евакуації на території області у 2019 році говорив заступник голови регіональної комісії з питань евакуації Сергій Бутюгін.

За результатами засідання дали ряд завдань і доручень щодо вирішення цих питань на належному рівні.

Зокрема, надати методичну і практичну допомогу об’єднаним територіальним громадам у відпрацюванні необхідних документів стосовно приймання та розміщення евакуйованого населення.

У місцях масового скупчення людей створити інформаційно-довідкові куточки про можливі ризики, їх вплив на людей, способи захисту та поведінку, якої необхідно дотримуватися. Організувати інформування населення про порядок проведення евакуації через інформаційно-довідкові кутки при консультативних пунктах з питань цивільного захисту, сайти райдержадміністрацій, виконкомів міських (міст обласного значення) рад, розповсюдження пам’яток щодо дій під час виникнення надзвичайних ситуацій із зазначенням в них адрес ЗПЕ, ППЕ, маршрутів евакуації, номерів телефонів «гарячої лінії».

Читайте також: Що робили іваничівські рятувальники в місцевому банку

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024