Громада Свято-Семеонівського храму перейшла до ПЦУ

02 Лютого 2019, 08:50
Громада Свято-Семеонівського храму вирішила перейти до ПЦУ 1417
Громада Свято-Семеонівського храму вирішила перейти до ПЦУ

Свято-Семеонівська громада Нововолинська підтримала рішення про перехід храму з Московського патріархату до ПЦУ.

Це сталося 31 січня, - повідомляє прес-служба Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

«З благословення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея, секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук зустрівся з представниками Свято-Семеонівської громади Нововолинська (вул. Панасівська), які підтримали перехід в ПЦУ», – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі було написано прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоб прийняти Свято-Семеонівську громаду у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України. Архієрей задовольнив їх прохання.

Читайте також: Священик там, де його паства: як на Іваничівщині громада храму перейшла до УПЦ

Нагадаємо, нещодавно громада сіл Гряди та Хренів, що на Іваничівщиніодноголосно проголосувала про перехід церкви з Московського патріархату до Православної церкви України.

Громада храму Казанської ікони Божої Матері - одна з перших парафіяльних громад Іваничівщини, яка приєдналася до Української Православної церкви. Того ж дня прихожани храму Симеона Стовпника ( колишнє село Панасівка) влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Читайте такожПрихожани храму Симеона Стовпника проголосували за перехід до ПЦУ

Нагадаємо, у Мінкульті оприлюднили перелік релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

В Іваничівському районі таких налічується більше 30.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024