Сусіди Іваничівщини - перші в Україні повністю позбулися Московського патріархату

31 Січня 2019, 10:25
Сусіди Іваничівщини - перші в Україні повністю позбулися Московського патріархату 1875
Сусіди Іваничівщини - перші в Україні повністю позбулися Московського патріархату

У Сокальському районі Львівської області усі парафії Московського патріархату приєднались до Православної церкви України.

Про це повідомив голова Сокальської РДА Микола Пасько.

За словами чиновника, в їхньому районі у підпорядкуванні РПЦ в Україні було дев’ять парафій. Усі вони вирішили перейти до ПЦУ. Таким чином, у цьому районі Львівщини уже не залишилось жодної церкви МП.

Читайте також: Священик там, де його паства: як на Іваничівщині громада храму перейшла до УПЦ

Нагадаємо, нещодавно громада сіл Гряди та Хренів, що на Іваничівщиніодноголосно проголосувала про перехід церкви з Московського патріархату до Православної церкви України.

Громада храму Казанської ікони Божої Матері - одна з перших парафіяльних громад Іваничівщини, яка приєдналася до Української Православної церкви. Того ж дня прихожани храму Симеона Стовпника ( колишнє село Панасівка) влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Читайте такожПрихожани храму Симеона Стовпника проголосували за перехід до ПЦУ

Нагадаємо, у Мінкульті оприлюднили перелік релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

В Іваничівському районі таких налічується більше 30.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024