Топилище: громада разом зі священиком перейшла у ПЦУ

30 Січня 2019, 11:35
Тополище: громада разом священиком із перейшла у ПЦУ 2591
Тополище: громада разом священиком із перейшла у ПЦУ

У селі Топилище Іваничівського району церква перейшла із Московського патріархату у ПЦУ.

29 січня із благословення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук зустрівся зі священиком Сергієм Романюком, який 27 січня під час зборів у селі Топилище Іваничівського благочиння підтримав рішення громади про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України, – повідомляють у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ.

Під час зустрічі написали прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея про прийняття громади і їхнього священика Сергія Романюка у клір Православної Церкви України.

Архієрей задовільнив прохання та призначив настоятелем Свято-Михайлівського храму села Топилище Іваничівського благочиння Сергія Романюка.

Читайте також: Священик там, де його паства: як на Іваничівщині громада храму перейшла до УПЦ

Нагадаємо, кілька днів тому громада сіл Гряди та Хренів, що на Іваничівщиніодноголосно проголосувала про перехід церкви з Московського патріархату до Православної церкви України.

Громада храму Казанської ікони Божої Матері - одна з перших парафіяльних громад Іваничівщини, яка приєдналася до Української Православної церкви. Того ж дня прихожани храму Симеона Стовпника ( колишнє село Панасівка) влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Читати також: Прихожани храму Симеона Стовпника проголосували за перехід до ПЦУ

Нагадаємо, у Мінкульті оприлюднили перелік релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

В Іваничівському районі таких налічується більше 30.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024