Топилище: громада Свято-Михайлівського храму прийняла рішення перейти до ПЦУ

27 Січня 2019, 15:42
Свято-Михайлівська церква 3106
Свято-Михайлівська церква

Сьогодні, 27 січня відбулися збори громади Свято-Михайлівської церкви, що в селі Топилище Іваничівського району, де більшістю голосів було вирішено перейти до Православної Церкви України.

Про це Район.Іваничі розповів староста села Топилище Олександр Приступа. 

«Збори відбулися одразу після недільного ранкового богослужіння. Тривали вони до двох годин, хто хотів, мав нагоду озвучити свою думку по цьому питанню. В храмі зібралося майже усе село. Анонсуванням зборів займалася ініціативна група, до якої увійшли мешканці села, прхожани храму. Все відбувалося спокійно, люди проголосували, лічильна комісія все підрахувала, склали протокол зборів. Про свої наміри разом із релігійною громадою перейти до ПЦУ озвучив і священик Свято-Михайлівської церкви отець Сергій», - розповів Олександр Михайлович.

Читайте також: Священик там, де його паства: як на Іваничівщині громада храму перейшла до УПЦ

Нагадаємо, кілька днів тому громада сіл Гряди та Хренів, що на Іваничівщині, одноголосно проголосувала про перехід церкви з Московського патріархату до Православної церкви України.

Громада храму Казанської ікони Божої Матері - одна з перших парафіяльних громад Іваничівщини, яка приєдналася до Української Православної церкви. Того ж дня прихожани храму Симеона Стовпника ( колишнє село Панасівка) влаштували збори та проголосували за перехід із церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Читати також: Прихожани храму Симеона Стовпника проголосували за перехід до ПЦУ

Нагадаємо, у Мінкульті оприлюднили перелік релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

В Іваничівському районі таких налічується більше 30.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39