27 січня: святої рівноапостольної Ніни, до чого співають півні та де добре буде сьогодні

27 Січня 2019, 10:40
З добрим ранечком! 1024
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 27 січня, неділя.

З іменинами вітайте Ніну, а також Павла, Адама, Сергія, Іпата, Веніаміна, Марка.

Сьогодні не тільки Міжнародний день без Інтернета, але й рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії. Саме Ніна запровадила в Грузії християнство. За легендою, на це її благословив сам Господь, а Богородиця вручила хрест із виноградної лози. Також за легендою вона була родичкою великомученика Георгія Переможця. В Грузії святу Ніну надзвичайно шанують – лише в Тбілісі існує 5 храмів на честь святої, до того ж, Ніно – поширене жіноче ім’я. Мощі святої знаходяться в Бодбійському монастирі в Кахетії – православному серці Грузії. Святій рівноапостольній Ніні моляться не тільки ті, хто має ім’я святої, але й усі, хто дотичний до просвітництва, навчання. Просять її і про зцілення від різноманітних хвороб – як тілесних, так і душевних.

Прикмети на сьогодні такі: «Сіра ворона при заході сонця самотиною сидить на верхівці найвищого дерева – чекай лютого морозу»; «Раннього морозяного вечора дружно розспівалися півні – до відлиги».

Нині 21 і 22-ий місячні дні. Робимо спокійний вдих і видих - настав несприятливий період, один із днів омани, чар, наслання і прихованих небезпек. Місяць спадає, спадає і наша енергетика, але нічого страшного в цьому немає. Сьогодні добре перебувати в оточенні рідних і близьких, насолоджуючись радістю спілкування. Приймати гостей ліпше, ніж самому кудись ходити. Цього дня не рекомендується робити операції, стригти нігті та волосся. Добре позбавлятися від непотрібного і зайвого, зробити якийсь подарунок тим, хто в чомусь має потребу. Корисно вживати молочні продукти, сири, щось випікати.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році – -24,7, а найтеплішим у 1902 –  +7,7.

Джерело: www.ukrinform.ua

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024