26 січня: сьогодні не рекомендується постити і голодувати

26 Січня 2019, 10:43
З добрим ранечком! 776
З добрим ранечком!

Доброго дня, сьогодні 26 січня, субота.

Іменинники сьогодні Петро, Яків.

Сьогодні мучеників Єрміла і Стратоніка, які жили на початку 4 століття за імператора Лікінія в Сингідоні (Бєлград). Єрміл був дияконом, проповідував християнство. Незабаром його схопили і кинули до в’язниці. Одним із його тюремних охоронців був Стратонік. В дитинстві Єрміл і Стратонік товаришували, потім їхні шляхи розійшлися, вони втратили зв’язок. Стратонік не міг без сліз дивитися на страждання і муки друга. Спочатку він лише як міг допомагав йому, а потім привселюдно зізнався, що він теж християнин. Чоловіків немилосердно катували, а потім зашили в рибальські сіті й кинули в Дунай. Невдовзі їх знайшли християни і поховали. Ось така сумна і зворушлива історія, ілюстрація незрадливої вірної дружби.  

Наші пращури цього дня підмічали: якщо пес спить більше, ніж звичайно, знехотя рухається й перестає гавкати – бути потеплінню. Яскраві червоні присмерки – до холоднечі. Якщо ліс тріщить – бути сильним морозам. А коли шумить – незабаром буде відлига. Сильна тяга в печі віщувала мороз, а слабка – потепління. 

Іменинники сьогодні Петро, Яків.

Сьогодні 21-ий місячний день. День знань, опрацювання інформації. Плаватиме посеред неї, наче риба в воді й хапатимете найпотрібніше, адже якщо не вхопите ви – вхопить хтось інший, або вхоплять вас. Але сьогодні фортуна на вашому боці: ви найспритніші, найудачливіші й найоригінальніші. Іншим рибам залишиться тільки гола заздрість. Не рекомендується постити і голодувати. Це саме той день, коли можна побалувати себе чимось смачненьким хоч і не надто корисним. Енергетичний центр – поясниця – час від часу робіть потрібні вправи.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1891 році – -22,4, а найтеплішим у 1975 –  +6,7.

Джерело: www.ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39