В Іваничах поліція «допитує» депутатів районної ради, - ЗМІ

24 Січня 2019, 17:56
Андрій Баздюнь та Лілія Кревська 2657 Джерело: Фото з архіву
Андрій Баздюнь та Лілія Кревська

Поліція перевірила депутатів Іваничівської районної ради на законність проведення процедури голосування щодо висловлення недовіри голові Іваничівської РДА Лілії Кревській.

Про це стало відомо під час сесії Іваничівської районної ради 23-го січня, - інформує БУГ.

У райраді повідомляють, що губернатор Волині Олександр Савченко звернувся до головного поліцейського області з проханням перевірити законність проведення процедури голосування щодо висловлення недовіри голові Іваничівської РДА Лілії Кревській. У зв’язку з цим працівники Іваничівського відділення поліції допитали депутатів місцевої ради.

Поліцію цікавило, чому виготовили 34 бюлетені, якщо присутніми на сесії були 27 депутатів райради, а також чому не було окремої кабіни для голосування.

В Іваничівській районній раді заявляють: депутатів підозрюють у тому, що вони сфальсифікували результати голосування. У виконавчому апараті наголошують, що бюлетені виготовляли згідно регламенту, де вказано, що їх кількість повинна відповідати кількості депутатів, а при проведенні таємного голосування за кабіну традиційно використали кабінет голови райради.

23 січня депутати районної ради проголосували проти того, аби вона була членом Президії на засіданні сесії. Ініціював розгляд питання депутат від фракції ВО «Батьківщина» Юрій Мазурок.

Сама Лілія Кревська повідомила виданню, що лише під час сесійного засідання вперше почула про допит депутатів, у поліцію не зверталась, заяви не писала.

Після виступу Мазурка вона покинула місце в президії і сіла в залі.

«Бути на сесії – мій прямий обов’язок, і перешкоджати мені ніхто не має права», – відзначила голова РДА.

У поліції коментувати інцидент відмовляються.

Із власних джерел виданню стало відомо, що рішення районної ради про недовіру Кревській можуть визнати недійсним, проте не через фальсифікацію результатів, а через порушення в процедурі голосування.

Нагадаємо, що під час сесії Іваничівської районної ради 22 березня депутати не проголосували за звіт голови райдержадміністрації Лілії Кревської, а пізніше провели таємне голосування та більшістю голосів визнали її роботу незадовільною.

Слід також нагадати, що між головами адміністрації Лілією Кревською та райради Андрієм Бадзюнем не раз виникали конфлікти, які супроводжувалися словесними перепалками, погрозами, спонтанним вимиканням мікрофону тощо.

Також Кревська потрапила в так званий «чорний список» голів РДА, яких позбавили премій у 2018-му році.

Читайте також: Депутати висловили недовіру голові Іваничівської РДА Лілії Кревській

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024