24 січня: один із кращих днів для духовного прозріння

24 Січня 2019, 10:01
З добрим ранечком! 890
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 24 січня, четвер.

Іменинники сьогодні Феодосій, Михайло і Степан.

Зима повернула на мороз, але рухаємось ми все одно за сонцем у бік весни! Світловий день від початку нового року збільшився майже на годину. Світло відвойовує у темряви хвилину-другу і вранці, і ввечері. Тож у нас має додаватися гарного настрою! 

Церква згадує сьогодні святого преподобного Феодосія Великого, пустельника, засновника спільножительного (тобто монастирського) чернецтва в Палестині. В народі цей день називали Феодосієм-вісником. У давнину це була ще пора лютих йорданських морозів, тому наші пращури вірили, що вся нечиста сила, вигнана під час святих днів з осель, вештається десь поблизу та начакловує морози-заметілі. Отже, відправляючись у дорогу, треба було бути особливо пильним. Відлига цього дня віщує довгу затяжну весну, а холоднеча – до пізнього та важкого посіву ярих зернових. А ще, начебто саме цього дня ведмідь у барлогу з правого боку на лівий перевертається, а заєць вже по-весняному вмивається. Про січень колись казали: «У січні вночі панують сови та сичі», «У січні сніг січе вітрами, а пияк стучить зубами». Але, «Тріщи не тріщи, а вже минули водохрещі»!

Іменинники сьогодні Феодосій, Михайло і Степан.

Сьогодні 19-20-ий місячні дні. Місяць із Дівою. Один із кращих днів для духовного прозріння, а головна небезпека дня – нарікання на долю. Подивіться на власне життя принаймні з декількох позицій: з навколоземної орбіти, з висоти пташиного польоту і з точки зору мурахи, що повзає у вас під ногами. Можливо тоді все стане на свої місця. Медитації пов’язані з небом, природою, грацією тварин. А ще цього дня добре здавати екзамени, ходити до начальства, починати різні справи. Табу на алкоголь, тютюн, їжу тваринного походження і експерименти в інтимних стосунках.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1892 році – 27,1, а найтеплішим у 1899 –  +8,4.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50