Чому саме нашою школою закривають дірки: педагоги Іваничівського інтернату про рішення депутатів облради

22 Грудня 2018, 13:43
Чому саме нашою школою закривають дірки: педагоги Іваничівського інтернату про рішення депутатів облради 2305
Чому саме нашою школою закривають дірки: педагоги Іваничівського інтернату про рішення депутатів облради

Іваничівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат реорганізують шляхом приєднання до Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Таке рішення депутати підтримали 20 грудня під час засідання сесії Волинської обласної ради.

Коли питання школи-інтернату розглядали на сесії, Волинську обласну раду пікетували педагоги закладу.

Відео UA: Волинь

Як пише видання «БУГ» екс-директор школи-інтернату Людмила Лазаренко-Штикало вважає, що за рахунок коштів, які передбачалися на навчальний заклад, мають намір закрити фінансові «дірки» в області.

«У нас будуть збори з цього приводу і ми будемо вирішувати, як далі маємо поступати. Реорганізація неминуче призведе до закриття. Чому саме нашою школою з такою історією закривають дірки? Тут працюють молоді люди, в кожного проблема сімейна за плечима. Усе, що говориться про місця, які збережуться – ми в це не віримо, в ці казки. Мою долю спочатку вирішила комісія у складі 5-ти чоловік, а тепер взялися за школу. Це підкилимні рішення, кулуарні інтриги, можливо, політичні», – відзначила Людмила Лазаренко-Штикало.

Колектив Іваничівської школи складає 67 осіб. За словами Світали Горбачук, 67 сімей залишаться без засобів для існування.

«Крім того, як вчитель, хочу сказати, що наша школа вигідно розміщена, бо Іваничі райцентр, у нас хороший доїзд, транспортна розв’язка. У нас багато дітей з незаможних сімей, і добре дизелем приїжджати. А в Затурці добиратися буде складніше. Батьки як почули, що їхніх дітей перекидатимуть в іншу школу, що скоріше всього не водитимуть своїх дітей до школи», – додала Світлана Горбачук.

Нагадаємо, нещодавно батьки учнів та колектив школи-інтернату написали звернення до депутатів Волинської облради щодо ситуації, яка склалася навколо навчального закладу, з проханням забезпечити його подальше функціонування.

Читайт також: Нас хочуть знищити, а не реорганізувати: колектив Іваничівського інтернату звернувся до депутатів облради

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024