Дід Леонід та коняка Мальвіна: показали, хто працює «надзвичайником» на Іваничівщині

15 Грудня 2018, 12:54
Дід Леонід та коняка Мальвіна: показали, хто працює «надзвичайником» на бездоріжжі Волині 3779
Дід Леонід та коняка Мальвіна: показали, хто працює «надзвичайником» на бездоріжжі Волині

На Волині через бездоріжжя швидка не змогла дістатися хворої. До хати медики змушені були їхати підводою, куди й поклали 81-річну бабусю. 

Незважаючи на всі зусилля якнайшвидше доправити її до лікарні, жінку врятувати не вдалося, - йдееться в сюжеті ТСН.

81-річну бабусю медики змушені були везти підводою до карети швидкої, яка ледве не загрузла у багнюці. Жінка задихалася, медики діагностували у неї важкий набряк легенів. Єдиний шанс врятувати пацієнтку – якнайшвидше довезти її до лікарні.

Виконувач обов’язків завідувача Іваничівського центру екстреної медичної допомоги Віталій Тарасюк розповів: «Хвора була у важкому, я б сказав – критичному, стані. Коли кожна хвилина дорога. Може, ми дещо втратили, коли її перегружували».

Стареньку врятувати не вдалося. Вона померла наступного дня в реанімації.
Фельдшери скаржаться, що сіл із непроїзними шляхами по області – близько 500. Чи не щодня застрягають на півдорозі до хворих. «Нас підводами возили і по кілометру, і по півтора», - зазначив Віталій Тарасюк.

Знімальна група спробувала теж дістатися по бездоріжжю до хати, до якої не змогла доїхати швидка. Ледь не вгрузли на дорозі, врятували тележурналістів - дід Леонід та коняка Мальвіна, які працюють місцевими «надзвичайниками». Везуть туди, куди не може дістатися автомобіль.

Більше - в сюжеті ТСН.

Читайте також: Безлад та антисанітарія: поліція навідалась в одну з іваничівських родин




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39