Новий Курс Тимошенко цілком відповідає прагненням молоді

14 Грудня 2018, 18:25
Юлія Тимошенко 959
Юлія Тимошенко

Всеукраїнський молодіжний форум, що зібрався у Києві за ініціативи Юлії Тимошенко – кращий приклад, що політики вміють слухати. Не дивно, що таким чином вирізняється саме партія «Батьківщина», адже третина її фракції у парламенті – молодь, а 20% усіх партійних списків – квота «Батьківщини Молодої».

Під час молодіжного форуму Юлія Тимошенко запропонувала кожному з учасників уявно сісти у президентське крісло та визначити першочергові дії на посаді. Як не дивно, але молоді люди сформували ті самі пункти, що є складовими Нового курсу України.

Самі подивіться, що пропонує молодь: забезпечити мир та безпеку; провести аудит всіх ресурсів (надра, держмайно, газові родовища, шахти тощо); провести перепис населення; створити нову збалансовану систему державного управління; призначити професійного керівника виконавчої влади; ліквідувати «мажоритарку» і запровадити нову пропорційну виборчу систему відкритих списків; забезпечити молодь житлом (дешеві кредити, програма молодіжного житлового будівництва); створити нові робочі місця (комплексна програма індустріалізації аграрного сектору, розвиток мережі професійних навчальних закладів, просування українських товарів на зовнішні ринки, стимулювання переробки); забезпечення гідної зарплати; відновлення суб’єктності на міжнародній арені (ми маємо стати сильною країною, аби відстоювати свої інтереси у світі); забезпечити постійну участь громадян в управлінні країною; подолати корупцію на базовому рівні (невідворотність жорсткого покарання) та на політичному (через політичну реформу); забезпечити відкритість державних органів та прозорість ухвалення рішень, унормувати законодавство та нормативну базу, забезпечивши виконання законів за системами Blockchain; стимулювати креативну молодь розвиватись, навчатись та реалізовувати себе в Україні; забезпечити можливості для максимальної реалізації кожного.

Фактично, це є показником, що Новий курс України, який пропонує Тимошенко, – шлях у майбутнє, яким його бачить активна українська молодь. Дуже показово, що лідерка «Батьківщини» звично проводила форум у форматі діалогу. Вона більше цікавилась думкою молоді, аніж переконувала всіх у правильності своєї позиції. Так, звісно, вона наводила аргументи на користь, наприклад, парламентської республіки у порівнянні з президентською. Але її аргументи були не політичними, а саме експертними. Що тут і казати, коли серед топ-30 найзаможніших країн, понад 25 – парламентські республіки. А серед 30 найбідніших – майже всі президентські.

Молодь обговорила з лідеркою «Батьківщини» необхідність створення системи балансу, стримувань та противаг у владі. Одним з інструментів створення такого балансу є реформа парламенту у рамках Нової народної конституції. Також учасники форуму підтримали зниження прохідного бар’єру у парламент до 2%. Це створить можливості новим неолігархічним партіям пройти до парламенту. Присутні на зібранні схвально відгукнулись на ініціативу Тимошенко щодо пропорційної системи виборів до парламенту у два тури. Партія переможець другого туру виборів здобуватиме просту більшість у парламенті, а лідер цієї партії стане прем’єр-міністром.

Найголовніше – активна молодь вірить в Україну і не сподівається, що хтось з-за кордону нам допоможе. Україні сьогодні потрібен «квантовий стрибок», аби наздогнати передові економіки та зайняти своє законне місце серед економічних лідерів світу. Молодь – основна рушійна сила цього «квантового стрибка» та запорука успішного майбутнього України!

Сергій Биков,

Голова аналітичного центру «ІНПОЛІТ»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024