9 грудня: вітаємо наших благодійників

09 Грудня 2018, 09:55
З добрим ранечком! 644
З добрим ранечком!

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 9 грудня.

Іменини святкують: Опанас, Георгій, Інокентій, Юліан, Яків.

День благодійності

13-го грудня 2007-го року Указом Президента України № 1220/2007 в незалежній Україні було встановлено окреме офіційне свято - День благодійництва. За даними проекту DilovaMova.com, цей день відзначається щорічно в кожну другу неділю грудня. Метою установи цього Дня є підтримка громадських ініціатив, відверте прагнення українського суспільства до принципів милосердя і гуманізму, активне сприяння розвитку благодійної діяльності, підтримка організацій та структур, що займаються подібною діяльністю в умовах нашого сучасного суспільства.

Багато держав і навіть на законодавчому рівні намагаються підтримувати і стимулювати благодійну діяльність в своєму суспільстві. До прикладу, в Російській Федерації ця діяльність регулюється відповідними законами «Про благодійну діяльність та благодійні організації», Цивільним кодексом і положеннями Конституції (стаття 39). У європейських країнах та Сполучених Штатах Америки так само розроблено і діє відповідне законодавство, яке дозволяє проводити досить ефективну благодійну політику. Працює ряд міжнародних організацій і фондів.

Тому у цей день нехай кожен згадає давню істину: блаженніше давати, аніж приймати. Будьмо добрими та співчутливими один до одного!

Цитата дня: «Коли мені було п’ять років, мама завжди казала мені, що головне в житті – щастя. Коли я пішов до школи, мене там запитали, ким я хочу бути, коли виросту. Я написав “щасливою людиною”. Мені сказали, що я не зрозумів завдання, а я відповів, що вони не розуміють життя», – Джон Леннон.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024