На Іваничівщині держустанови відключають від газопостачання

06 Грудня 2018, 14:03
В одному з районів Волині держустанови відключають від газопостачання 2435
В одному з районів Волині держустанови відключають від газопостачання

В Іваничівському районі держустанови відключають від газу через відс утність лімітів на його постачання.

Станом на 6 грудня в Іваничівському районі без газу залишилися 21 ФАПів. Головний лікар Іваничівського ЦПМСД Роман Киця просить вплинути на ситуацію керівництва району, - інформує БУГ.

4 грудня працівники газової служби двічі приїжджали до Іваничівського районного суду з метою відключити газопостачання.

«Неочікувано для нас приїхали працівники «Волиньгазу». Сказали, що є вказівка з області відключити суд від газопостачання. Вони заявили, що не затверджені ліміти. Лічильник знаходиться в нарадчій кімнаті, тому працівникам пояснили, що там розглядається справа. Керівник Іваничівської дільниці «Волиньгазу» повідомила, що напише акт про відмову від відключення і попросила підписати документ, у чому їй було відмовлено. Це все сталося до обіду, після обіду вони приїхали знову: «Або підписуєте акт, або з вулиці газ перекриємо».

Якщо газ відключать, будемо змушені працівників відпускати додому. Ми не можемо примусити людей працювати, якщо в кабінетах температура 8 градусів. До того ж якщо вони відрубають газ з вулиці, то потім буде величезна проблема, щоб його підключити знову», – коментує ситуацію голова Іваничівського районного суду Ігор Нєвєров.

Аналогічна ситуація склалася у всій Волинській області та інших регіонах України, про це своїх споживачів повідомило ТзОВ «Паливторг».

Зокрема, стало відомо, що 20-го листопада ТзОВ «Паливторг» здійснило заведення лімітів до ПАТ «Укртрансгаз», яке не розглянуло подані номінації до грудня, оскільки до їх розгляду не дійшла черга. Такі ж проблеми виникли у 60% постачальників природного газу України, пояснює керівництво «Паливторгу».

Публічне акціонерне товариство «Укртрансгаз» — підприємство з транспортування та зберігання природного газу, оператор єдиної газотранспортної системи України. 100 % акцій компанії володіє НАК «Нафтогаз України».

У ПАТ «Волиньгаз» мали намір відключити тепло в школах Іваничівського району, у яких укладено договір з «Паливторгом», але поки не наважилися цього зробити, повідомляє виданню інсайдерське джерело.

Начальник Іваничівської дільниці ПАТ«Волиньгаз» Марія Войтюк коментувати ситуацію відмовилась. У Нововолинській дільниці «Волиньгазу» пояснюють, що діють згідно чинного законодавства, адже згідно Кодексу газорозподільних систем у випадку, коли ліміти не підтверджені, проводиться відключення від газопостачання.

Неофіційно працівники ПАТ«Волиньгаз» із 18-річним стажем повідомляють, що за час їх роботи така ситуація склалася вперше.

Нагадаємо, що однією з причин зупинки ПП «Європацукор» в Іваничах також стала відсутність лімітів на постачання газу.



 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024