Фермерів Іваничівщини закликають отримати дотації від держави

05 Грудня 2018, 13:00
Державні дотації фермерам 840
Державні дотації фермерам

У стінах обласної державної адміністрації обговорили перспективи та можливості аграрної галузі Волині.

На зустрічі були присутні заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремета, голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко та начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський. Спілкувалися посадовці у середу, 5 грудня 2018 року, – про це йдеться на сторінці голови ОДА Олександра Савченка у Facebook.

Віктор Шеремета зауважив, що у Волині великий потенціал у галузі сільського господарства. Також він поцікавився, які інвестиційні проекти розвиваються зараз в області.

«Я не хочу, аби Волинь була схожою на Кривий Ріг чи Запоріжжя. Ми не промислова, ми екологічно чиста область. Днями Херсонський інститут підтвердив, що на Волині зменшується всихання лісів. Це завдяки роботі лісівників. Усі підприємства, які працюють в регіоні та впливають на екологію, ми контролюємо. Також ми розробили проект індустріального парку в Ковелі, який приведе чимало інвесторів. Окрім того, у нас є чималий туристичний потенціал. Луцький замок, відновимо інфраструктуру Шацьких озер, розбудуємо Олику. Так і будемо заробляти», – зауважив Олександр Савченко.

Окрім того, йшлося про дотації від держави для місцевих фермерів та сільгоспвиробників:

«Буду просити сприяти розповсюдженню інформації по районах про можливості отримання державної підтримки. Населення не знає, що у нас є сім видів дотацій для малого та середнього бізнесу. Пропоную в районних державних адміністраціях проводити зустрічі з фермерами та аграріями та інформувати про всі можливі допомоги від держави», – запропонував Шеремета.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області повідомив, що така робота вже ведеться, і навіть присутні якісні показники зростання коштів, які вже освоїли фермери та аграрії.

Опісля Віктор Шеремета разом з директором департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрієм Горбенком провів skype-конференцію з питань надання державної підтримки розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024