У селі на Іваничівщині освятили храм

03 Грудня 2018, 11:44
У селі на Волині освятили храм 2813
У селі на Волині освятили храм

У неділю, 2 грудня, Преосвященний Матфей, єпископ Володимир-Волинський і Турійський, з архіпастирським візитом відвідав парафію села Кучків Іваничівського благочиння. 

Про це йдеться на сторінці Володимир-Волинськой єпархії УПЦ КП у Facebook.

У цей день архієрей звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Введення в храм Пресвятої Владичиці Богородиці і Приснодіви Марії та очолив Божественну Літургію. 

Перед входом до храму свого архіпастиря із запашним короваєм та квітами зустріли діти і парафіяни. 









Цього дня йому співслужили благочинний прот. Ярослав Мельничук, замісник секретаря єпархії прот. Ігор Бігун, настоятель прот. Василь Корецький та запрошене духовенство. За богослужінням також молилися представники місцевої влади. 

Після заамвонної молитви, архієрей звернувся до парафіян із проповіддю в якій розповів про значення храму в духовному житті людини і справі спасіння та привітав з історичною подією села. 

До вітань долучились заступник голови РДА Людмила Войтович, помічник народного депутата Ігор П'ятоха та подарували святі ікони. З віршованими вітаннями до присутніх звернулись діти майбутньої недільної школи. 

Насамкінець настоятель храму прот. Василь Корецький подякував архієрею та духовенству за освячення храму і спільну молитву. 

Читайте також: Литовеж: відзначили храмове свято














 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024