2 грудня: відзначаємо день боротьби за скасування рабства

02 Грудня 2018, 10:30
День боротьби за скасування рабства 797
День боротьби за скасування рабства

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 2 грудня.

Іменини святкують: Денис, Федір.

Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. У цей День давайте згадаємо уроки історії і зробимо все, щоб допомогти людям, що знаходяться в рабстві.

За даними Організації Об’єднаних націй, станом на 2016 рік в світі налічувалося понад 40 мільйонів рабів. За даними Global Slavery Index, цей показник склав 46 мільйонів чоловік, причому, згідно з попереднім дослідженням, він збільшився на 10 мільйонів чоловік. Чверть людей, які знаходяться в рабстві - діти.

Сучасний світ не є "оригінальним". Рабська праця використовується в будівництві та промисловості, риболовецькій галузі та сільському господарстві. Раби до цього часу використовуються зловмисниками в якості домашньої прислуги. Примусова праця приносить зловмисникам 150 мільярдів доларів на рік.

МОП прийняла новий юридично обов’язковий Протокол про примусову працю, який вступив в силу у листопаді 2016 року. Це стало важливим кроком на шляху викорінення сучасних форм рабства. В рамках кампанії «50 за свободу» організація закликає 50 держав ратифікувати Протокол про примусову працю до 2018 року.

Найбільше, сучасне рабство поширюється на африканський континент. За ним йде Азія і країни Тихоокеанського регіону.

Найбільш часто рабство фіксується в Камбоджі, Північній Кореї, Узбекистані, Індії та Катарі.

Цитата дня: «Краще бути впевненим в хорошому результаті, ніж сподіватися на відмінний», – Воррен Баффетт.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром