У пам'ять про жертв Голодомору на Іваничівщині запалили свічки

24 Листопада 2018, 14:52
У пам'ять про жертв Голодомору на Волині запалили свічки 3690
У пам'ять про жертв Голодомору на Волині запалили свічки

У Павлівському ліцеї, що на Іваничівщині, відбулися тематичні заходи, присвячені 85-й річниці Голодомору в Україні.

Про це йдеться на сторінці навчального закладу у Facebook.

«Зі смутком на очах учні переглядали документальний фільм «Голод 33 року. Фільм про, трагедію українського народу» та презентацію зі спогадами очевидців страшного голоду, що дало змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і замучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі. 
На годинах спілкування за темою «Геноцид українського народу» вчителі та учні 5-11 класів вшанували пам’ять загиблих від геноциду українського народу та взяли участь у акції «Запали свічку», - йдеться у повідомленні.



Було також сказано, що в ліцеї відбулася лінійка пам’яті  «Голодомор – це злочин проти українського народу», був організований конкурс малюнків для учнів 5-6 класів на тему «Голодомор очима дітей» по закінченню якого, було відкрито виставку.
На завершення, з учнями 9-11 класів було проведено вечір пам'яті «Голодний рік – голодний вік».

Нагадаємо, жертв Голодомору – геноциду українського народу – вшановують щороку в четверту суботу листопада. Цього року цей день пам’яті випадає на 24 листопада. Усьому колективу ліцею запропоновано долучитися до участі у загальнонаціональній хвилині мовчання та акції «Засвіти свічку у вікні», яка відбудеться о 16.00.





 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024