Литовеж: відзначили храмове свято

16 Листопада 2018, 15:30
Храмове свято 3856
Храмове свято

Преосвященний Матфей, єпископ Володимир-Волинський і Турійський, відвідав Свято-Параскевську парафію села Литовеж Іваничівського благочиння, де очолив святкову Божественну Літургію з нагоди престольного празнику, який був перенесений на воскресний день.

На церковних сходах із хлібом-сіллю владику зустрів голова Литовезької ОТГ Іванчук Іван, а діти недільної школи привітали архіпастиря віршованими вітаннями і подарували квіти, – повідомляють у Володимир-Волинській єпархії УПЦ КП.

Під час Літургії митрополиту співслужили: замісник благочинного протоієрея Андрій Мельничук, настоятель храму протоієрей Василь Васильків та запрошенне духовенство.

За богослужінням була піднесена молитва про мир в Україні та за об’єднання Української Православної Церкви, а під час ектеній промовлялись особливі додаткові прохання за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Після замовної молитви архієрей звернувся до вірян із проповіддю, а після завершенні владика Матфей привітав настоятеля і парафіян з престольним святом.

Отець Василь подякував владиці та священнослужителям за спільну святкову молитву.

Богослужіння завершилось водосвятним молебнем, традиційним хресним ходом навколо храму і уставним многоліттям.














 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024