У Палівці побудують футбольне поле зі штучним покриттям

15 Листопада 2018, 09:30
Футбольне поле зі штучним покриттям 2842
Футбольне поле зі штучним покриттям

В Іваничівському районі збудують футбольне поле зі штучним покриттям.

Про це повідомляється на сайті Волинської облдержадміністрації.  

На реалізацію державної бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» в Державному бюджеті на 2018 рік заклали 370 мільйонів гривень. Волинь, своєю чергою, отримає більше 11 мільйонів гривень, за рахунок яких вже цьогоріч побудують вісім сучасних майданчиків для занять футболом.

Зокрема, відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 вересня 2018 р. № 256 «Про затвердження Переліку об’єктів, що фінансуються у 2018 році за рахунок бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» (зі змінами) у Волинській області затверджено вісім об’єктів.

Відтак, футбольні поля зі штучним покриттям вже незабаром з’являться у Ковелі (навчально-оздоровчий комплекс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні), селі Цміни Маневицького району (на території ЗОШ І-ІІІ ст.), селі Павлівка Іваничівського району (на території ЗОШ І-ІІІ ст.), смт Шацьк (НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.гімназія» смт Шацьк),  Володимир-Волинському (вул. Драгоманова – капітальний ремонт), селі Дубове Ковельського району (Дубівська ЗОШ І-ІІ ст.), Горохові (НВК «ЗОШ І-ІІ ст.- гімназія» м. Горохів), селі Липини Луцького  району (на території  ЗОШ І-ІІ ст.).

Слід зазначити, що розподіл бюджетних коштів в розрізі регіонів здійснюється пропорційно чисельності населення у віці від 0 до 17 років, яке проживає у відповідному регіоні.

Кошти спрямовуються на реалізацію проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт), у тому числі виготовлення проектної документації футбольних полів (майданчиків, стадіонів) із штучним покриттям у регіонах України, насамперед проектів, розміщених на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 50 % загального обсягу фінансування проекту.

У 2017 році в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» вже було профінансовано 298 регіональних проектів на суму 243,8 млн грн. Зокрема, на Волині побудували 6 футбольних полів зі штучним покриттям, на що із Державного бюджету спрямували 4 млн 497 тис. грн. Таку ж суму виділили також із місцевих бюджетів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39