В одному із сіл Іваничівщини відзначили храмове свято

11 Листопада 2018, 11:49
В одному із сіл Волині відзначили храмове свято 6524
В одному із сіл Волині відзначили храмове свято

У селі Соснина, Іваничівського району відзначили престольний празник.

Світлини зі святкової Божественної Літургії з нагоди престольного празнику оприлюднено на сторінці Володимир-Волинська єпархія УПЦ КП у Facebook.

10 листопада 2018 року, в День пам'яті муцениці Параскеви-П'ятниці, Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Параскевську парафію села Соснина Іваничівського благочиння, де очолив святкову Божественну Літургію з нагоди пристольного празнику.






Під час Літургії Його Преосвященству співслужили: благочинний прот. Ярослав Мельничук, настоятель храму прот. Володимир Конопко та запрошенне духовенство.

За богослужінням була піднесена молитва про мир в Україні та за об’єднання Української Православної Церкви, а під час ектеній промовлялись особливі додаткові прохання за створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

По завершенні проповіді владика Матфей привітав настоятеля і парафіян з престольним святом, а багаторічному меценату Олександру Малашку архіпастир від імені Святійшого Патріарха Філарета вручив орден Святого великомученика Юрія переможця. 

Богослужіння завершилось традиційним хресним ходом навколо храму і уставним многоліттям.

Читайте також: В Іваничах урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр























 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024