Дороги, ноутбук та прихильність перевізників, - чого хочуть мешканці Іваничівщини

29 Жовтня 2018, 09:00
Свої проблеми іваничівці озвучили народному депутату України Ігорю Гузю 1434
Свої проблеми іваничівці озвучили народному депутату України Ігорю Гузю

Мешканців Іваничівського району турбують погані дороги, неналежне транспортне сполучення, можливе будівництво сміттєпереробного заводу біля їхніх домівок.

Ці та інші свої проблеми іваничівці озвучили народному депутату України Ігорю Гузю, який днями зустрівся із жителями 8 сіл Іваничівського району, - інформує БУГ.

На минулому тижні в рамках запланованої робочої поїздки він зустрівся із жителями 8-ми сіл Іваничівського району.

Обранець відзвітував про свою роботу, розповів про плани на майбутнє та відповів на запитання, які найбільше турбували мешканців сіл Іванів, Шахтарське, Млинище (Поромівська ОТГ), Воля Морозовицька, Русовичі (Морозовичівська сільська рада), Осмиловичі, Нова Лішня, Космівка (Старолішнянська сільська рада).

Ігор Гузь закликав людей бути більш активними, адже тільки тоді, коли знаєш проблеми села, можна крок за кроком їх вирішувати.

«Людям треба виговоритись, вилити свої емоції. Вони зневірились, розчарувались, не вірять в президентів, депутатів. Тому я їжджу селами, беру на себе певні проблеми, які турбують мешканців, намагаюсь їх врегулювати», – відзначив Ігор Гузь.

Звертаючись до депутата, жителі один за одним піднімали злободенні питання. В Іванові мова йшла про проблеми із обслуговуванням пацієнтів Поромівської ОТГ в Нововолинській ЦМЛ, ремонту дороги.

Люди скаржаться також на відсутність транспортного сполучення з містом. Нардеп пообіцяв провести переговори з перевізником, аби хоча б частково його відновити. Депутат також нагадав, що у цьому селі за кошти субвенції будуть встановлені дві альтанки.

Зустріч із мешканцями Шахтарського нардеп розпочав зі звіту, який переріс в діалог у форматі «питання-відповідь».  Мешканці цього села стурбовані скидом відходів Нововолинського водоканалу та затопленням ними канави, яка знаходиться на території села. Вони попросили нардепа розібратися з цією проблемою.

«Осад, який утворюється від відходів, водоканал прикопує на нашій землі», – кажуть люди.

Ігор Гузь повідомив, що питання буде вивчене і у разі порушення водоканалом чинного законодавства вживатимуться конкретні заходи щодо цього підприємства.

Актуальним для жителів стало також питання вуличного освітлення. Депутат пояснив, що готовий вирішувати проблему за умови співфінансування з сільською радою.

«Щодо проведення освітлення окремих вулиць у Шахтарському, домовляємося наступним чином: депутат Поромівської ОТГ та помічник нардепа беруть ці питання на свій контроль, утворюємо комісію, яка його вивчає, робимо проектно-коштористу документацію, а навесні можемо приступити до роботи», – відзначив Ігор Гузь.

У селі Млинище спільно з головою Поромівської ОТГ Євгенієм Недищуком обговорили питання збереження приміщення місцевої школи та плани сільради щодо майбутнього його призначення.



Натомість у Волі-Морозовицькій люди висловили прохання посприяти ремонту дороги, виділенню ноутбука на поштове відділення, піднімали також тему транспортного перевезення.

Депутат провів зустріч біля встановленого за кошти субвенції дитячого майданчика. У ході живого діалогу нардеп виокремив найбільш актуальні проблеми мешканців задля їх вирішення.

У маленькому селі Русовичі, де проживає всього 15 людей і яке межує з Нововолинськом, жителі стурбовані можливим будівництвом сміттєпереробного заводу біля їхніх домівок.

«Рішення Нововолинської міськради про зведення тут сміттєпереробного заводу ще не прийнято. Однак якщо процес будівництва справді запустять, ми допоможемо мешканцям Русович зустрітися з його представниками. Адже закордонний інвестор повинен врахувати і ваші інтереси», – сказав депутат.

В Осмиловичах мешканці цікавилися переважно глобальними темами, що стосуються ситуації в країні. Разом з нардепом обговорили питання виборчого законодавства, зняття недоторканості з депутатів тощо. Заключним населеним пунктом, який відвідав нардеп, стало малолюдне село Космівка. Під час робочої поїздки округом Ігор Гузь вкотре відзначив, що кожен депутат-мажоритарник повинен бути у постійному контакті зі своїми виборцями. Адже таким чином він має можливість почути громаду, а виборці мають змогу сказати про те, що їх турбує.

Читайте також: На Волині може залишитися лише чотири райони



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024