Як мешканці Нововолинська купалися на Водохреща. ФОТО

20 Січня 2020, 14:50
Водохрещенські купання 10361
Водохрещенські купання

Мешканці Нововолинська 19 січня відзначили Водохреща (Йордан), або Богоявлення Господнє. 

Нововолинці з ночі почали занурюватись у крижану воду ставка, що на території Успенського монастиря (с. Низкиничі). Зранку 19 січня на березі ставка зібралося чимало людей, яку занурювалися у воду, грілися біля вогнища, пили гарячий чай, – розповідає Nvip.com

«Зараз багато суперечок щодо походження і значення цієї традиції. Думаю, вода в цей день не «освячує» і не «змиває гріхи», проте ця традиція дає змогу рідні, друзям і знайомим збиратися, комунікувати...», - каже Олександр Топорівський, селищний голова Благодатного.

Цього року до пірнань у крижану воду приєднались волонтери Корпусу Миру (США) в Україні – Девід Вудсайд, Макс Гомез і Раян Роелс. 

« У моєму штаті є схожа традиція, тому це цікаво. Кожного року в першу неділю лютого ми приходимо на «Заплив полярного ведмедя» (від назви міста Bear - ведмідь, - авт.). Ми жертвуємо кошти на підтримку учасників спеціальної Олімпіади, отримуємо світшоти і в білизні біжимо в холодний океан. Для нас це не тільки фан, а й реальна підтримка спорту людей з інвалідністю», - розповідає Девід Вудсайд. 

Нагадаємо, для того, щоб уникнути виникнення надзвичайних подій, у кожному регіоні визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. На місцях масових купань чергуватимуть рятувальники, водолази ДСНС та медичні працівники.

Читайте також: Як мешканці Іваничівщини купалися на Водохреще

Рятувальники чергуватимуть на місцях водохресних купань













 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024