У селі Мишів різдвяне богослужіння відбулося на подвір'ї церкви.ФОТО

07 Січня 2020, 17:24
7933

У селі Мишів, що на Іваничівщині, святкову різдвяну службу Божу відправили на подвір'ї храму Святого Миколая.

Світлини з богослужіння оприлюднив Alex Luhgovskyi  на сторінці храму у фейсбук.

Наразі храм опечатаний, а тому святкову службу провели на подвір'ї.

Нагадаємо, через конфліктну ситуацію церкву закрили та опечатали ще наприкінці 2019 року. Згодом представники правоохоронних органів організували зустріч, де планували вирішити, якій релігійній громаді належить церква. Проте домовитись так і не вдалося.

30 листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян. Люди зібралися через те, що прихильників ПЦУ зі священиком з лютого 2019 року не пускають до храму проводити богослужіння. Прихильники ж УПЦ розповідали, що більшість прихожан храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть.

В лютому прихожани Свято-Миколаївської Церкви проголосували за те, щоб залишитися у складі Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте також: Біля церкви села Мишів збиралися прихильники ПЦУ, УПЦ і силовики: вирішували долю храму












 

Коментарі
30 Січня 2020, 13:33
Не вводьте в оману людей !!! Згідно законів України і Вселенського Патріархату Православної Церкви у нас діють Православна Церква України і Російська Православна Церква в Україні !!! Всім хто чекає другого пишестя Руского міра і не підпорядковується законам цих поважних інституцій можна тільки поспівчувати !
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024