Катерина Марчук: «Щоб знайти винних у каліцтві доньки, треба два роки чекати на висновки експертизи»

13 Грудня 2017, 18:58
2347

ЇЇ донечку скалічили саме під час пологів, стверджує мешканка селища Іваничі Катерина Марчук. Шанси знайти і покарати винних великою мірою залежать від медичної експертизи, висновки якої жінка отримає аж через 2 роки. 

Єва Марчук народилася у листопаді 2015-го року в пологовому відділенні Іваничівської лікарні й відразу потрапила до реанімації. Діагноз – крововилив потиличної ділянки внаслідок пологової травми, - пише БУГ.

Мама дівчинки Катерина Марчук написала заяви у обласну прокуратуру та поліцію. Щодо колишнього завідуючого пологовим відділенням Іваничівської ЦРЛ Віталія Послєдніка, який приймав пологи, відкрито кримінальне провадження. За два роки справа, яку розслідують у Іваничівському відділенні поліції, практично з місця не зрушила, було призначено медичну експертизу.

«Прислали висновки експертизи з Луцька, де ані слова не згадано про причини крововиливу, зміщення кісток, родову травму. Експертизу, до слова, робили 8 місяців. Мене ніхто ні разу не викликав. Офіційної відповіді про те, чому так довго готують висновки, я не отримувала», – розповідає Катерина Марчук.

У розслідуванні такі документи відіграють велику роль. Висновки медичної експертизи є найголовнішим аргументом, адже ні в правоохоронних органах, ні в судах немає фахівців з медичних питань.

«У нас виникло дуже багато запитань до волинських експертів, тому відправили матеріали на повторну експертизу в Київ. Згодом отримали відповідь: результати будуть через 2 роки, а через такий тривалий час справу, звісно, закриють», – каже жінка.

Вона дуже хоче, щоб винних у каліцтві її доньки притягнули до кримінальної відповідальності, адже стверджує, що інвалідність дитина отримала у результаті пологової травми. Лікар, що приймав пологи, своєї вини у недузі дівчинки не вбачає.

Єві нещодавно виповнилося 2 роки, вона навчилася говорити «так» і «ні», почала самостійно ставати на ніжки.

«Ми досi на зондовому годуваннi. Кожного дня стараємося їсти ложкою. Дуже тяжко та малорезультативно. Потрiбна купа спецiалiстiв: массажист, логопед, бобат, терапевт… В нас лише надають консультацiї, конкретного вирiшення проблем не iснує.

Кримiнальна справа стосовно Єви зайшла у глухий кут, що вибило мене iз колiї. Результату експертизи треба чекати 2 РОКИ!!! Здоров’я Євi цим не повернути, але логiчну крапку у цiй iсторiï все ж таки доведеться поставити. Просто менi на це потрiбен час, багато часу», – писала Катерина Марчук у мережі Фейсбук.

Найшвидший спосіб допомогти дівчинці – перерахувати кошти на картку ПриватБанку 4149 4978 4195 1926 (Марчук Катерина).

Мама маленької Єви попри складний діагноз вірить в одужання своєї донечки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39