Луковичам дорікнули, що не приєднуються до жодної з громад

17 Липня 2018, 13:56
1084

В ході виїзного засідання колегії районної державної адміністрації, розглянули кілька важливих питань, що стосують життєдіяльності Луковичівської сільської ради.

Участь у засіданні взяли члени колегії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та сільські голови, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики РДА.

Сільський голова Михайло Бойчук коротко розповів про діяльність сільської ради та окреслив нагальні питання, які хвилюють громадян, найболючіші з яких - ремонт дороги та автобусне сполучення Луцьк-Іваничі через села Луковичі, Орищі, Бужковичі (перевізник В. Веснянка). Слід зазначити, що на початку квітня 2018 року було відновлено рейс, але на даний час транспортне сполучення відсутнє (перевізник проінформував, що автобус на ремонті).

Було також озвучено, що на території ради забезпечується виконання бюджету, контролюється повнота сплати обов’язкових платежів підприємствами усіх форм власності, використання земель. Виконано ряд робіт по зміцненню матеріальної бази установ освіти та культури, частково проведено поточні ремонти місцевих доріг. 

Разом з тим, із-за недостатньої організаторської роботи Луковичівського сільського голови виконавчим комітетом сільської ради не забезпечено виконання всіх пунктів рішення; в питаннях життєдіяльності територіальної громади залишається ряд нагальних проблем.

Зокрема, не проведено ремонт дорожнього покриття комунальних доріг та дороги загального користування Маркостав- Бужковичі- Луковичі, Орищі. Зволікається виготовлення нової містобудівної документації населених пунктів ради. Об’єкти громадського призначені не облаштовані пандусами. Не вжито заходів для оформлення права власності на всі будівлі та споруди, що знаходяться на колишніх господарських дворах, ефективного використання водних об’єктів. Залишається проблемним автобусне сполучення з райцентром. Робота щодо запобігання бездоглядності та захисту прав дітей належним чином не здійснюється.

До цього часу немає визначеності сільської громади в питанні реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Потребує суттєвого покращення рівень організаторської роботи виконавчого комітету у сфері оборонної роботи та цивільного захисту.

Нагадаємо, перед засіданням колегії Іваничівської РДА, присутні ознайомилися із роботою насіннєвого заводу часнику.





 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024