До Павлівської ОТГ хочуть приєднати ще одну громаду

03 Липня 2018, 18:00
1485

До складу Павлівської сільської ОТГ хочуть включити Луковичівську територіальну громаду Іваничівського району.

Це питання розглядалося 25 червня 2018 року на засіданні профільної комісії Волинської облради, - повідомляє Сергій Кошарук на персональному сайті.

Обласна державна адміністрація внесла на розгляд проект рішення, який враховує у відповідності до методичних рекомендацій офіційно подані місцеві ініціативи та пропозиції спеціально-створеної робочої групи.

«Білими плямами» поміж собою спеціалісти називають ті громади, котрі до цього часу неактивні та не визначилися щодо об’єднання в майбутню об’єднану громаду чи приєднання до існуючої ОТГ. Нині таких – 32 громади на території семи районів, зокрема в Іваничівському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Любешівському, Любомльському, Ратнівському та Старовижівському.

Відповідальним суб’єктом формування Перспективного плану ОТГ в області законом визначено – обласну державну адміністрацію. Проте головою ОДА створена спеціальна робоча група зі спеціалістів та фахівців, яка попередньо розглядає усі питання Перспективного плану те рекомендує облдержадміністрації відповідні рішення.
Облдержадміністрацією, з урахуванням критеріїв Мінрегіону щодо формування спроможних об’єднаних територіальних громад, позиції окремих депутатів обласної ради, міських, селищних, сільських рад, а також рекомендацій робочої групи з підготовки змін до перспективного плану формування територій громад Волинської області сформовано ряд пропозицій.

Зокрема в Іваничівському районі запропоновано включити до складу Павлівської сільської ОТГ Луковичівську територіальну громаду Іваничівського району.

Нагадаємо, мешканці Іваничівщини можуть взяти участь у конкурсі та озеленити свій населений пункт.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024