Двадцять підприємств презентувли Волинь на головній агропромисловій виставці країни

08 Червня 2018, 12:08
743

З 6 по 9 червня цього року в Києві проходить ювілейна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «Агро 2018».

Майже п’ята частина всього того, що виробляє Україна має відношення до агропромислового комплексу. Нові технології, нова техніка, нові механізми більшої продуктивності, нарощування поголів’я робить нашу країну сильнішою, - наголосив Глава Уряду.

Три мільйони людей (задіяних в агрокомплексі) кожного дня роблять сумлінно свою справу, доносячи врожаї до українського і світових ринків. Цього року Уряд розпочав безпрецедентну програму підтримки агросектору, передусім фермерів і невеликих господарств. Йдеться про підтримку поголів’я – від 1,5 до 2,5 тис. грн «на голову» - в залежності від господарства, здешевлення будівництва тваринницьких комплексів, розвиток садівництва та ягідництва.

Волинську область на заході презентували 20 підприємств.

Обласну експозицію відвідали заступники Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова та Віктор Шеремета.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко презентував обласну експозицію:

«Волинь – аграрна область, де із мільйона населення – половина проживає і працює на селі. Сьогодні у сільське господарство, разом із переробкою, виробляє третину валового продукту області. Наші учасники – кращі підприємства, які презентують свої досягнення у продуктивності всіх видів сільськогосподарських культур, а також – у тваринництві. Волинь вирощує четверту частину худоби м’ясного напряму продуктивності в країні та має високі досягнення у продуктивності молочного скотарства – від 6 до 9 тисяч літрів (надій на корову). Сьогодні на Волині є багато новацій, тому наша експозиція називається «Волинь – якість, технології, інновації».

ПАТ «Гнідавський цукровий завод» представило макет найпотужнішого інноваційного проекту, який має комплекс виробництва біокомпонентів і у перспективі – будівництво біогазової установки і остаточна очистка відходів виробництва цукрових буряків.

В області активно розвивається садівництво та ягідництво. З державного бюджету передбачено підтримку даної галузі. Волинь, як край лохини, представило ФГ «Беррі - Фарм Юкрейн». Господарство має лабораторію по клонуванню саджанців («in vitro»). До слова, в Україні лохина вирощується на площі 600 га, з них 300 га – на Волині. Ягода цілюща.

ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» представило виробництво курятини без антибіотиків і стимуляторів росту та реалізацію продукту під ТМ "Епікур".

Галузь бджільництва представили приватні пасічники Антон та Марія Шотіки.

Свою продукцію також презентували ТзОВ «Забіяка»СФГ «Золота нива»Групи компаній ТМ «Вілія»ПрАТ «Волиньхолдинг»ТОВ «Старий Порицьк»ТзОВ «Павлівський пивзавод»ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ»ТзОВ «Агрофірма Володимирські сади».

Захід відвідали керівники агроформувань з колективами, представники районів, аграрних служб.

В рамках виставки відбувся ряд конференцій, круглих столів, панельних дискусій.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39