Диспетчера «швидкої» звільнили за передсмертний дзвінок іваничівської журналістки

06 Червня 2018, 10:41
1502

Диспетчера «швидкої», яку рідні раптово померлої журналістки «БУГ» Ольги Холмецької звинувачують в неналежному виконанні посадових обов’язків, звільнили.  Разом з тим додають, що оператор не міг відправити бригаду медиків до жінки, адже вона не назвала точної адреси проживання.

Завідувач оперативної диспетчерської Волинського обласного центру медичної допомоги Андрій Абрамов повідомив, що працівницю, яка приймала дзвінок, після перевірки звільнили. Попри те, що викликаюча не вказала точної адреси проживання, в стенограмі розмови після її аналізу знайшли «речі, які не відповідають професійним якостям», – повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, жінці стало дуже погано і вона звернулася на “103”. Диспетчер з приймання викликів і передачі їх виїзним бригадам швидкої, як видно зі стенограми, зігнорував своїми посадовими обов’язками та навіть не поцікавився з якого вона міста, скільки років людині, яка звертається, а натомість ставив зовсім не коректні запитання жінці, можливо, в останні хвилини її життя, адже розмова раптово обірвалася.

Абрамов зазначає, що це перший випадок за 10 років і ніколи такого не було. На його думку працівниця розкаюється у цьому вчинку.

«Хоча по великому рахунку повної провини за цей інцидент на ній немає, бо викликаюча не вказала адресу. Відтак, оператор не знав, куди відправити машину.

Разом з тим, ми зробимо все, щоб в нас такі люди більше не працювали – з моральної точки зору дії працівниці неправильні Всі дані службової перевірки ми передамо в прокуратуру», – наголосив Андрій Абрамов.

Він також зауважив, що жоден навчальний заклад не готує диспетчерів «швидкої» – всіх їх навчають власними силами.

«700 викликів на добу поступає, фізично кожен прослухати неможливо. 5-6 диспетчерів 24 години приймають виклики. Аби всі їх прослухати, потрібно близько 7 діб. Але ми стараємось контролювати їх», – резюмує він.

Нагадаємо, рідні іваничівської журналістки Ольги Холмецької, яка раптово померла 28-го травня, у відповідь на інформаційний запит отримали стенограму розмови з диспетчером Волинського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024