В Павлівській громаді розповіли про свої досягнення та здобутки

26 Травня 2018, 10:52
1927

У середу, що минула, у Павлівській ОТГ відбулася виїзна колегія Іваничівської райдержадміністрації. 

Члени колегії та представники району побували у закладах освіти, культури, медицини у селах Павлівської ОТГ, ознайомилися із тим, що зроблено за минулий  рік та почули від голови громади Андрія Сапожника про перспективи розвитку, - розповідає БУГ.

Нагадаємо, Павлівська ОТГ працює в умовах об’єднання менше, ніж 1,5 роки. Результати роботи приємно вражають, – такої думки фахівці різних галузей району, які відвідали різні установи у селах громади та почули про зроблене під час виїзної колегії райдержадміністрації.

Було озвучено, що завдяки державній підтримці для становлення громади вдалося суттєво поліпшити інфраструктуру кожного села. У 2017 році Павлівська сільська рада отримала майже 4 мільйони 200 тисяч гривень від держави на формування інфраструктури громади як новостворена.






Завдяки цим коштам було реалізовано 13 проектів: у селах Жашковичі та Старий Порицьк провели капітальний ремонт фасаду медичних закладів, у селі Риковичі – фасаду школи, у селах Старосілля та Риковичі перекрили дах приміщення школи. Провели реконструкцію адмінприміщення у селі Топилище, капітальний ремонт будинку культури у селі Завидів, де розмістили також офіс адміністратора, бібліотеку і фельдшерсько-акушерський пункт.

У будинку культури села Жашковичі встановили систему опалення. Проведено капітальний ремонт клубу в селі Переславичі. Провели реконструкцію адмінприміщення у селі Топилище під дитячий садок, відремонтували приміщення автобусної зупинки і облаштували в ньому центр безпеки. У селах Трубки та Клопочин встановили дитячі спортивні майданчики. У Клопочині завершили освітлення вулиць села, придбали техніку для комунального господарства громади.

У цьому році в громаді планують відкрити дитячі садочки у селах Старосілля та Топилище. Потрібно встановлювати твердопаливні котли у будинках культури і клубах в селах Трубки, Самоволя, Старосілля та Старий Порицьк.

У громаді постала проблема із вивозом сміття. Вистачає й інших у школах, садочках, фельдшерсько-акушерських пунктах, будинках культури, взагалі повсякденних питань, які виникають у роботі і які потрібно вирішувати.






 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024